Στην υπό τον Ιερό Σταυροπηγιακό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου ευρισκόμενη και πανηγυρίζουσα σήμερα Κρύπτη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης στο Σαμπεζύ, όπου από δεκαετιών φιλοξενείται η Γαλλόφωνη Ενορία Γενεύης, ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος τέλεσε την εις Πρεβύτερον χειροτονία του, Ελβετικών καταβολών, Διακόνου Jean Burgat, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων, εν μέσω δε πληθούσης Εκκλησίας.

Από 1ης Ιανουαρίου προσεχούς έτους, ο νεοχειροτηνηθείς θα αναλάβει καθήκοντα Εφημερίου στην υπό του Μητροπολίτου Ελβετίας νεοσυταθείσα γαλλόφωνο Ἐνορία του «Γενεσίου της Θεοτόκου» στο Chavornay του Καντονίου Vaud. Η συσταθείσα νέα Ενορία εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος του νέου Μητροπολίτου, το οποίο αποσκοπεί στην ίδρυση ενοριών, προκειμένου να καλύπτονται οι λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες των εγκατεσπαρμένων ανά την Ελβετική επικράτεια Ελλήνων και ξενόγλωσσων Ορθοδόξων πιστών.

Την ίδρυση της νέας αυτής Ενορίας επευλόγησε η ΑΘΠ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος διά του από 7ης λήγοντος Νοεμβρίου Σεπτού Γράμματός του, ευχόμενος όπως «αύτη αποτελέση σημείον αναφοράς των πιστών και καταστή στήριγμα και καταφυγή αυτών ως άλλη νοητή κιβωτός περισυλλέγουσα τα πιστά τέκνα της Εκκλησίας».

Να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα Κρύπτη τιμάται εις το όνομα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Πανσόφου Αικατερίνης εις μνήμην της κτίτορος του Σταυροπηγιακού Ναού του Αγίου Παύλου, αειμνήστου Κατίγκως Λαιμού.

Δείτε φωτογραφίες από το Φως Φαναρίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.