Ανακοίνωση του Ιερού Ναού:

Την 8η Σεπτεμβρίου εορτάζει το Ιερό Εξωκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, Παναγία της Φτέρης ( Γεννέσιο Θεοτόκου ), στη θέση Φτέρη Μηλιάς Μαντινείας, το οποίο έχει υπό την Προστασία της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Αρκαδίας.

Την Πέμπτη 7η Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 6.30 θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ενώ ανήμερα της εορτής, Παρασκευή 8η Σεπτεμβρίου 2017 από πρωίας θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προσκαλείσθε όπως μετάσχετε στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες προς τιμή της Παναγίας μητέρας μας.

Εκ του Ι. Ναού

και του Δ.Σ

των Αστυνομικών Υπαλλήλων

Νομού Αρκαδίας

«Ἀποκάλυψαν πρὸς Κύριον τὴν ὁδόν σου καὶ ἔλπισον ἐπ᾿ αὐτόν, καὶ αὐτὸς ποιήσει» (Ψαλμός λστ’ στ. 5). Φανέρωσε στον Κύριο με εμπιστοσύνη το δρόμο και τις επιδιώξεις και τις ανάγκες της ζωής σου και έλπισε σ’ Αυτόν και Αυτός θα κάνει εκείνα που ζητάς και χρειάζεσαι. Μ’ αυτή την εμπιστοσύνη και ελπίδα, ο Ιωακείμ και η Άννα ικέτευαν προσευχόμενοι το Θεό να της χαρίσει παιδί, να το έχουν γλυκεία παρηγοριά στα γεράματα της. Και την ελπίδα της ο Θεός έκανε πραγματικότητα. Της χάρισε την Παρθένο Μαριάμ, που ήταν ορισμένη να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου και να λάμψει σαν η πιο ευλογημένη μεταξύ των γυναικών.

Ήταν εκείνη, από την οποία έμελλε να προέλθει Αυτός που θα συνέτριβε την κεφαλή του νοητού όφεως. Στην Παλαιά Διαθήκη δόθηκαν της προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μία είναι και η βάτος στο Σινά, την οποία ενώ είχαν περιζώσει φλόγες φωτιάς, αυτή δεν καιγόταν. Ήταν απεικόνιση της Παρθένου, που θα γεννούσε το Σωτήρα Χριστό και συγχρόνως θα διατηρούσε την παρθενία της. Έτσι, η Άννα και ο Ιωακείμ, που ήταν από το γένος του Δαβίδ, με την κραταιά ελπίδα που είχαν στο Θεό απέκτησαν απ’ Αυτόν το επιθυμητό δώρο, που θα συντροφεύει τον κόσμο μέχρι συντέλειας αιώνων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.