Το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019, κατά το οποίο η Εκκλησία μας πανηγύριζε το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, πολλοί Ι. Ναοί της Θεοτόκου ετίμησαν αξιοπρεπώς τη μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή.

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, το πρωί, στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος υποδέχθηκε εκατό μέλη (γονείς και παιδιά) του Συλλόγου Προστασίας Αγεννήτου Παιδιού «Η Αγκαλιά», τα οποία επισκέφθηκαν την Χαλκίδα και τον Ι. Ναό της Πολιούχου πλημμύρισαν οι χαρούμενες παιδικές φωνές.

Ο Σεβασμιώτατος, ξενάγησε τους επισκέπτες στην παλαιοχριστιανική βασιλική και έπειτα, ενώ τους προσεφέρθη κέρασμα από τους συνεργάτες της Ενορίας, είχε επικοινωνία με τους υπευθύνους της αποστολής, τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Δρ. Αθανάσιο Μπέλλιο, τον Προϊστάμενο κ. Αλέξανδρο Αλεξόπουλο, την Ειδική Γραμματέα κ. Ευγενία Αντωνίου, την Ταμία Θεοδώρα Γκουγκάλη και την ψυχολόγο κ. Μαρία Φρατζελοπούλου, με θέμα την λειτουργία και τους στόχους του Συλλόγου.

Παρόντες στην ευχάριστη επίσκεψη ήταν ο Προϊστάμενος της Ενορίας, Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτης και τα μέλη της Ομάδας Στήριξης Μητρότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με συντονιστή τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου.

Το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Παναγίας Ελεούσης Δοκού, όπου χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, με την συμμετοχή των συνοδών του Κληρικών και των Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Λοβέρδου-Εφημερίου Ενορίας Οσ. Ιωάννου Βασιλικού, Γεωργίου Μωραΐτη-Προϊσταμένου της Ενορίας Δοκού, του συνεφημερίου του Πρεσβ. Ευαγγέλου Πράγια και του Πρεσβ. Πέτρου Βλάχου-Εφημερίου της Ενορίας Ν. Λαμψάκου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε προς τους ευλαβείς προσκυνητές με έναυσμα το τροπάριο του Μεγάλου Εσπερινού «Σ?μερον της παγκοσμ?ου χαράς τά προο?μια» και ανέλυσε πως εκ της ευλαβούς αλλά ακάρπου ρίζας του Ιωακείμ και της Άννας βλάστησε η Παναγία, που δι’ Αυτής ήλθε η χαρά σε όλο τον κόσμο, ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος δεν δίδει απλώς την χαρά, αλλά είναι η χαρά όλου του κόσμου και οι άνθρωποι γινόμαστε μέτοχοι αυτής της χαράς όταν υπακούουμε στο άγιο θέλημά Του. Αυτό αποτελεί μήνυμα για τον άνθρωπο της εποχής μας, ο οποίος, μακριά από τον Χριστό, καυχάται ότι έχει βρει το φάρμακο του γέλιου, όμως διαρκώς βυθίζεται στο σκοτάδι και την καταχνιά της καταθλίψεως.

Πριν την απόλυση ακολούθησε λιτανεία, στην οποία συμμετείχε πλήθος πιστών, ενώ τα ιερά Αναλόγια διηκόνησαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Ιωάννης Παπασωτηρίου και Δημήτριος Θεοδοσίου με την συμμετοχή πολλών αλλών ιεροψαλτών εκ Χαλκίδος.

Την επομένη ημέρα το απόγευμα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στη Λίμνη της Βορείου Ευβοίας, όπου προεξήρχε στην καθιερωμένη μεγαλειώδη λιτανεία του θαυματουργού εικονίσματος της Παναγίας Λιμνιάς από το Ναΐδριο της Παναγίας, μέσα από τους δρόμους της Λίμνης, έως τον Ένοριακό Ι. Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται ευλαβώς κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους.

Στη Λιτανεία συμμετείχαν εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών, σωμάτων ασφαλείας, αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές στολές και μέγα πλήθος πιστών προσκυνητών, ενώ από θαλάσσης συνόδευσαν την ιερή πομπή, μέλη του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης με τα σκάφη τους και άλλα πλοιάρια.

Στο τέλος της Λιτανείας και μετά την προβλεπομένη από την τάξη της Εκκλησίας Δέηση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θαυμάσια εόρτια ομιλία προς τους ευλαβείς προσκυνητές με θέμα την αγάπη του πιστού Λαού προς την Παναγία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.