Επιμένει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ακόμα και μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι έχει τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος και ότι φταίμε εμείς τα Μέσα Ενημέρωσης που του ασκούμε πίεση. Είναι προφανές ότι η Ιερραχία οφείλει να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Δεν υπάρχει καμία πρακτική επίπτωση από την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών» επέμεινε και την Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ενώ για τις επικείμενες αλλαγές στο μάθημα της Ιστορίας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσουν, αλλά «με συντηρητικά βήματα».

«Έρχεται το ΣτΕ και χαρακτηρίζει μία υπουργική απόφαση αντισυνταγματική, χωρίς καμία απολύτως πρακτική επίπτωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου, ο οποίος αναγνώρισε ωστόσο ότι «η κοινωνική και πολιτική διάσταση είναι βεβαίως πάρα πολύ σοβαρή».

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο ότι «η απόφαση του ΣτΕ είναι άκαιρη, γιατί έχει σχέση με αυτά που έγιναν πέρυσι. «Όταν αλλάζουν κάποια μαθήματα, αυτό δεν σημαίνει ότι τη νέα σχολική χρονιά αρχίζει κανείς το καινούργιο μάθημα και το αφήνει επί δεκαετίες.

Υπάρχουν διαδικασίες αποτίμησης, αξιολόγησης του μαθήματος, διαδικασίες ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και με επιμόρφωση και με τα σχόλιά τους, ώστε να δούμε πώς πάνε τα μαθήματα, πού υπάρχουν δυσκολίες, που υπάρχουν ασάφειες κτλ. Άρα, στην αρχή κάθε μαθήματος υπάρχει διαδικασία βελτίωσής του, αυτό κάποια στιγμή βρίσκει μία ισορροπία που εκφράζεται μέσα από ένα βιβλίο, είναι μία δυναμική κατάσταση» δήλωσε.

Ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι το υπουργείο βρίσκεται στο στόχαστρο περισσότερο μερίδας του Τύπου παρά της Εκκλησίας, ενώ κατά τον ίδιο, «είναι προφανές ότι εδώ δεν “παίζεται” η κυριαρχία της Ορθοδοξίας σε αυτά τα βιβλία. Έχουμε εξάλλου ομόφωνη απόφαση της ιερής ιεραρχίας που δεν το αμφισβητεί, τον Ιούνιο. Υπήρχαν διαφορές μεταξύ μας, αλλά ούτε η ιεραρχία θεώρησε, στην ομόφωνη απόφασή της, ότι διακυβεύεται αυτό».

Ενόψει της αντίστοιχης διαδικασίας σε άλλα μαθήματα και ειδικά της Ιστορίας, ο κ. Γαβρόγλου διευκρίνισε ότι «αντιδράσεις υπάρχουν, άλλες καλοπροαίρετες, άλλες με ιδεολογικοπολιτικό χαρακτήρα.

Προχωράμε, έχουμε συγκροτήσει μία εξαιρετική επιτροπή εδώ και πολλούς μήνες. Επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις. Θα προχωρήσουμε με συντηρητικά βήματα -αλλά θα προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.