ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου σήμερα στην οποία αναφέρθηκε στην συνάντηση που θα έχει σέ λίγη ώρα με φορείς της Εκκλησίας.

ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το απόγευμα βλέπετε την Επιτροπή της Εκκλησίας. Θα έχουμε νόμο για τη Συμφωνία Τσίπρα Ιερώνυμου;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, όπως γνωρίζετε για τη Συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο είναι ένα πλαίσιο Συμφωνίας και η εντολή που έχουμε είναι να δούμε τώρα το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες αυτού του πλαισίου.

Σήμερα είναι μία συνεδρίαση της Επιτροπής που έχει ορίσει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, μετά την απόφαση της Ιεραρχίας. Αρχίζουμε την πρώτη μας επαφή θεσμικά μ’ αυτήν την επιτροπή, θα τους παρουσιάσουμε τη δική μας στρατηγική και τις δικές μας σκέψεις σχετικά με το τι θα έχει αυτό το νομοσχέδιο, ελπίζω να ακούσουμε τα δικά τους σχόλια και τις δικές τους προτάσεις, ώστε σε ελάχιστες μέρες να τους στείλουμε το γραπτό κείμενο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα λέτε ότι θα γίνει νόμος σύντομα;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Ο στόχος της Κυβέρνησης -άλλωστε το έχει δηλώσει και ο Πρωθυπουργός- είναι ότι εμείς θέλουμε να προχωρήσουμε με αυτό το τρίπτυχο του εξορθολογισμού των σχέσεων Κράτους Εκκλησίας, της διασφάλισης της μισθοδοσία των κληρικών και του νοικοκυρέματος των οικονομικών.

από news 247

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.