ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Αναφερόμενος στις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι από την ίδρυση του κράτους το υπουργείο Παιδείας έφερε στον τίτλο του και το «Θρησκευτικών Υποθέσεων» προσθέτοντας ότι το μεγάλο θέμα αυτή τη στιγμή είναι το σχέδιο απόφασης που υπέγραψαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο οποίο υπάρχει κοινή συναίνεση για τον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας-Εκκλησίας, την διασφάλιση αυτών των ορίων και το νοικοκύρεμα των οικονομικών.

Στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, τις προωθούμενες αλλαγές στις σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας, αλλά και στην διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ1 με τον Κώστα Αρβανίτη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη.

«Μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε τους Κληρικούς και να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις στις οποίες έκανε λόγο για εκβιασμό εκ μέρους του Κλήρου, ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι αυτό που γνωρίζει ότι μετά την συνεδρίαση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, υπήρξε μια ανακοίνωση η οποία χωρίς επιχειρήματα απορρίπτει τις προτάσεις μας, και καταλήγει λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάει ότι έρχονται εκλογές: «Εγώ τουλάχιστον δεν βρίσκω άλλη λέξη από τον εκβιασμό, για να το χαρακτηρίσω αυτό».

Και πρόσθεσε: «Εχω την αίσθηση ότι ο ΙΣΚΕ δεν εκφράζει τη Εκκλησία. Κανείς από τους Ιεράρχες, ακόμα και αυτοί που είχαν εκφράσει αντιδράσεις δεν χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία κι αυτό το χαιρετίζω».

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.