Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο για τα μέτρα που αφορούν στην αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, τόνισε ότι «το θέμα της Θείας Κοινωνίας έχει δημιουργήσει διχασμό και δεν θα έπρεπε. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ψυχραιμία, σύνεση και σοβαρότητα και σε καμία περίπτωση πανικός. Η λέξη που πρέπει να κρατάμε είναι η πρόληψη, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μην επιτρέψουμε οτιδήποτε βοηθήσει να προλάβουμε τη μετάδοση αυτής της νόσου, για την οποία δεν γνωρίζουμε αρκετά πράγματα».

«Πολλές φορές, όπως όταν είναι η περίοδος νηστείας, υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να νηστέψουν γιατί έχουν θέματα υγείας. Εμείς οι πνευματικοί, λέμε κατά περίπτωση στους ανθρώπους αυτούς, μη στεναχωριέσαι αδελφέ, παίρνω εγώ την αμαρτία επάνω μου, πιες το γάλα σου, φάε το κρέας σου εφόσον πρέπει να πάρεις τα φάρμακά σου. Δεν είναι σε καμία περίπτωση η εκκλησία αντίθετη με αυτά τα οποία θα προτείνει, θα συστήσει η ιατρική επιστήμη», πρόσθεσε ο κ.κ. Γαβριήλ.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας υπογράμμισε ότι «η εκκλησία υπάρχει διότι υπάρχει η Θεία Ευχαριστία, το σώμα και το αίμα του Χριστού. Βλέπουμε στον συνάνθρωπό μας ότι είναι ο ίδιος ο Χριστός, γιατί πιστεύουμε ότι είναι εκείνος και αυτήν τη σχέση με τον Χριστό την ανανεώνουμε πάντα μέσα από τη Θεία Ευχαριστία. Δεν θα πιέσουμε έναν άνθρωπο να έρθει να μεταλάβει το σώμα και το αίμα του Χριστού, είναι ελεύθερος να έρθει ή όχι. Στην περίπτωση μίας επιδημίας, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, οι άνθρωποι που ήθελαν να προσέλθουν στο Άγιον Ποτήριον πήγαιναν, όσοι δεν ήθελαν δεν πήγαιναν. Δεν μπορεί η εκκλησία να πει σταματώ να τελώ τη Θεία Λειτουργία».

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι η Θεία Κοινωνία είναι φάρμακο, το οποίο θα έρθει να καταπολεμήσει την ασθένεια. Η Θεία Κοινωνία είναι σώμα και αίμα Χριστού, δεν έρχεται για να προφυλάξει κάποιον από την ασθένεια ούτε για να καταπολεμήσει την ασθένεια. Αυτό που γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τη Θεία Ευχαριστία, διότι δεν είναι φορέας μετάδοσης ιών, είναι φορέας μετάδοσης Χάριτος. Αν κάποιος άνθρωπος φοβηθεί και δεν θέλει να προσέλθει στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, δεν θα του βγάλουμε μία πινακίδα και να του πούμε είσαι ανάξιος Χριστιανός, ντροπή σου για αυτό που κάνεις. Η εκκλησία σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει αυτού του είδους τους αποκλεισμούς. Δεν θα πιέσω έναν άνθρωπο αυτή τη στιγμή να έρθει κοντά στο Χριστό. Ο χώρος της Εκκλησίας είναι ακριβώς για να βρίσκεται δίπλα σε αυτόν που το έχει ανάγκη και δεν έχουμε αποκλεισμούς», πρόσθεσε.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.2 (5 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.