Το Κρατικό Συμβούλιο της Γαλλίας, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, διέταξε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει κανονισμό που περιορίζει τον αριθμό των ανθρώπων στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια τέλεσης των θρησκευτικών υπηρεσιών σε 30.

Το Συμβούλιο σε δήλωση του την Κυριακή υποστήριξε ότι το μέτρο δεν εκπλήρωνε το κριτήριο της αναλογικότητας σχετικά με τους κινδύνους μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Στην αμφισβήτηση του ορίου των 30 ατόμων πρωτοστάτησαν καθολικές οργανώσεις, υποστηρίζοντας ότι οι εκκλησίες και οι καθεδρικοί ναοί είναι πολύ πιο ευρύχωροι από τα καταστήματα λιανικής, όπου το όριο είναι ένα άτομο ανά οκτώ τετραγωνικά μέτρα.

“Όταν βλέπετε τις εικόνες της χθεσινής διαδήλωσης με αυτό το ασφυκτικά συγκεντρωμένο πλήθος και πιστεύετε ότι σε μεγάλες εκκλησίες μπορεί να υπάρχουν μόνο 30 άτομα, είναι παράλογο”, δήλωσε ο επίσκοπος της Ναντέρ, Ματιέ Ρούζ, στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες που έλαβαν χώρα στο Παρίσι κατά του άρθρου 24 του νόμου ”καθολικής ασφάλειας”.

Από την πλευρά της η γαλλική πολιτεία αρνήθηκε ότι στιγματίζονται οι καθολικοί πιστοί και ανακοίνωσε πως θρησκευτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ αργότερα την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το εθνικής εμβέλειας lockdown, που ισχύει από τις 30 Οκτωβρίου, θα μπει σε φάση άρσης σταδιακά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.