Η Ρωμαιο καθολική Εκκλησία της Γαλλίας ζήτησε σήμερα συγγνώμη, μέσω εκπροσώπου της, από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εκ μέρους των κληρικών.

Η «συγγνώμη» αυτή έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τα σεξουαλικά σκάνδαλα με θύματα ανηλίκους στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας που χρονολογούνται από το 1950.

Ο Ερίκ ντε Μουλέν-Μποφόρ, αρχιεπίσκοπος της Ρενς και επικεφαλής της Συνόδου των Γάλλων Επισκόπων, δήλωσε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του επίσκοποι θέλουν να εκφράσουν στα θύματα την ντροπή τους για την κακοποίηση που αποκαλύφθηκε από την έρευνα.

«Η επιθυμία μου αυτή την ημέρα είναι να σας ζητήσω συγγνώμη, συγγνώμη από την καθεμιά σας και από τον καθένα σας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

Σύμφωνα με την ερευνητική επιτροπή, 216.000 παιδιά ή εφηβοι υπέστησαν βία ή σεξουαλικές επιθέσεις εκ μέρους καθολικών κληρικών ή μοναχών στη Γαλλία στο διάστημα από το 1950 έως το 2020.

Για τη ζωή της, τις απώλειες, τα πάθη της μίλησε το βράδυ της Δευτέρας (04.10.2021) η Νένα Μεντή, που ήταν καλεσμένη στο «The 2Night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ήταν η πρώτη φορά που η Νένα Μεντή βρέθηκε στο πλατό του «The 2Night Show» για να μιλήσει με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και αποκάλυψε όχι μόνο την τραγωδία με τον πρώτο της σύζυγο αλλά και το πάθος της για τα χαρτιά, το οποίο «έκοψε»… «μαχαίρι».

«Έχω περάσει πολλά κακά στη ζωή μου, από θανάτους και απώλειες. Ο πρώτος μου άντρας, ο Κώστας Στυλιάρης έφυγε στα 34 του χρόνια. Δεν υπάρχει αυτό το σοκ. Ακόμη και τώρα που έχει περάσει τόσος καιρό και αναπολώ τη στιγμή, δεν το χωράει ο νους μου. Γερός άνθρωπος και πέθανε ξαφνικά. Μόλις είχαμε γυρίσει την ταινία “Ο Θίασος”, εκείνος παίζει τον φασίστα και εγώ είπα ένα τραγούδι. Μετά από έναν χρόνο και λιγότερο, πέθανε.

Για δύο τρία χρόνια δεν μπορούσα να πάω σινεμά να δω την ταινία. Όταν πήγα έπεσα από το κάθισμα, δεν το άντεχα. Ήταν πολύ νέος ήταν πολύ ξαφνικό αυτό που έγινε», είπε η Νένα Μεντή.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.