ΤΕΕΣ – Ο πατριαρχικός έξαρχος Δυτικής Ευρώπης μητροπολίτης Χερσώνος Νέστωρ μετέβη στις 18 Απριλίου 2024 στον ομαδικό τάφο Ρώσων στρατιωτών οι οποίοι μετείχαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στο δημοτικό νεκροταφείο Μονμορανσί στην περιοχή των Παρισίων.

Εκεί ο ιεράρχης εγκαινίασε το αναστηλωμένο παρεκκλήσιο, που ανεγέρθη προς τιμήν των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών στα πεδία των μαχών στη Γαλλία κατά την εκτέλεση του συμμαχικού τους καθήκοντος.

Παρέστησαν στα εγκαίνια ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Α. Μεσκόφ, στελέχη της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, κληρικοί της εκκλησιαστικής επαρχίας Χερσώνος και μέλη του συλλόγου «Ρωσική Μνήμη», αναφέρει η ιστοσελίδα της επαρχίας.

Το παρεκκλήσιο αναστηλώθηκε εφέτος με τη συνδρομή της Πρεσβείας της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής Α. Μεσκόφ σε αυτό τον τάφο ενταφιάσθηκαν 374 άτομα, γεγονός που καθιστά τον εν λόγω τάφο ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά κοιμητήρια στη Δύση.

Στο Μονμορανσί ευρίσκεται επίσης και το Ρωσικό Γηροκομείο, που προοριζόταν κυρίως για στρατιώτες, αλλά στην πραγματικότητα στην ίδια την πόλη κατοικούσαν αρκετοί εμιγκρέδες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν εκεί μετά την επανάσταση στη Ρωσία το 1917, πολλοί εκ των οποίων βρήκαν το τελευταίο τους καταφύγιο στο νεκροταφείο στο Μονμορανσί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.