Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά την περίοδο της καραντίνας διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι η πλάστιγγα των μέτρων που ελήφθησαν έγειρε ευνοϊκότερα προς κάποια θρησκεία.

Πλην όμως, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, απάντησε σε όλα αυτά μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm αναγνωρίζοντας ότι «είναι φυσιολογικό σε μία δημοκρατική χώρα ο καθένας να λέει ότι πιστεύει ο ίδιος. Όμως σε χώρες όπως η δική μας, αυτό που εφαρμόζεται είναι αυτό που λέει ο νόμος».

Υπογράμμισε δε ότι «βασική αρχή της κυβέρνησης ήταν να ισχύσουν για όλους τα ίδια μέτρα. Αυτό που ισχύει είναι μία ΚΥΑ για όλους τους χώρους λατρείας».

Ο κος Καλαντζής κάλεσε όλους να επιδείξουν ατομική ευθύνη και κοινή λογική όπως είπε και θύμισε «ότι υπήρξαν χώρες που το δεύτερο κύμα του ιού εκδηλώθηκε από μαζικές θρησκευτικές συναθροίσεις».

Τόνισε δε ότι «ισχύουν τα ίδια για όλους τους χώρους λατρείας με βασική αρχή: όχι μεγάλες συγκεντρώσεις. Να μη διακινδυνεύσουμε μια αναζωπύρωση της επιδημίας τοπικά και αποδεκατίσουμε τοπικές οικονομίες».

Όσο για το εζάν και την καμπάνα που πολλοί έβαλαν σε αντιπαραβολή, ο κος Καλαντζής είχε συγκεκριμένη απάντηση: «Δεν εκδόθηκε ποτέ ΚΥΑ που να απαγόρευε τη χρήση καμπάνας ούτε και το εζάν. Αυτό που όμως έγινε στη Θράκη από τους περισσότερους μουσουλμάνους ήταν να έχουν το εζάν σε χαμηλή ένταση.

Αντίστοιχα και οι εκκλησίες αποφάσισαν να χτυπούν τις καμπάνες στο τέλος των λειτουργιών και όχι στην αρχή».

Στην Κερασιά και τη Νυμφαία τηρήθηκε ο νόμος
Ο γενικός γραμματέας έδωσε απάντηση και σχετικά με τις συζητήσεις που έχουν ανοίξει για τα υπό κατασκευή τζαμιά σε Κερασιά και Νυμφαία. Και στις δύο περιπτώσεις «τηρείται ο νόμος», είπε και εξήγησε: «στην περίπτωση της Νυμφαίας δεν τηρήθηκε η σχετική εγκύκλιος και ούτε και η οικοδομική άδεια. Στην περίπτωση της Κερασιάς, σύμφωνα με την νομοθεσία δεν υπάρχει προϋπόθεση ύπαρξης μονίμων κατοίκων που να δικαιολογεί ή να μη δικαιολογεί κάτι. Εφόσον αυτή η διάταξη κρίθηκε ως αντισυνταγματική, δεν μπορεί να γίνει επίκληση σε αυτήν».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.