Σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 2 Απριλίου 2021 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας πόλεως Ιεράπετρας, η Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, κατά την οποία χοροστάτησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στην ομιλία του στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος και υπογράμμισε ότι, όπως ψάλαμε είναι ‘‘η Κεχαριτωμένη” και η αιτία της χαράς, από την οποία αντλούμε δύναμη, κουράγιο και ελπίδα.

Ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε όλοι να σταθούμε με ταπείνωση και να κλίνουμε γόνυ καρδίας ενώπιον της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσης της Ρεϊσδεριανής προσευχόμενοι στην Παναγία μας, που εισακούει τις δεήσεις των χριστιανών, να μεσιτεύσει στον Υιό της και Θεό μας για να αποστείλει το έλεός Του μέσα στη δίνη της πανδημίας του κορωνοϊού, που “δια τας αμαρτίας ημών” μαστίζει για ένα και πλέον χρόνο την παγκόσμια κοινότητα, δημιουργώντας αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία και κραδασμούς στις ανθρώπινες σχέσεις, και να επανέλθουμε σύντομα στην κανονικότητα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.