ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΛΗΜΗΣ: Πλήθος πιστών στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου. Αύριο η Εξόδιος Ακολουθία.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Κλήμεντος θα ψαλεί την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 στις 11.00 π.μ. στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου ενώ από το πρωί πλήθη λαού συρρέουν για να ασπαστούν τον Ποιμενάρχη του.

Ο Μητροπολιτης Περιστερίου για τα χαρίσματα του κληρικού (Ομιλία από 28/12/2019)

“Περίμενες 5 χρόνια αυτή την στιγμή. Νοσταλγούσες αυτή την ημέρα, διψούσες την αγία ιερωσύνη, λαχταρούσες τον τόπο της Θείας Επαγγελίας. Μέσα σου δεν άσκησε καμία ανασταλτική επίδραση ο εντυπωσιακός διάκοσμος της υλιστικής εποχής”

“Έφτασε λοιπόν η μεγάλη ημέρα για σένα. Η Πύλη άνοιξε και το χέρι στου Επισκόπου σου είναι έτοιμο να σε οδηγήσει στο εσώτερο του καταπετάσματος και σε λίγο στα χοϊκά χέρια σου θα κρατήσεις τον συνέχοντα παλάμη την κτίσιν. Από σήμερα η οικογένειά σου θα είναι η άγκυρα της ιερατικής σου ζωής και διακονία”.

Να έχεις πρώτυπο ιερωσύνης τους νέους οσίους που ανέδειξε η Εκκλησία. “Στηρίξου στον Επίσκοπό σου. Μαθήτευσε και εμπνεύσου από τους Πατέρες της Εκκλησίας, ιδιαίτερα από τις σύγχρονες αγιασμένες μορφές του Οσίου Ιακώβου του εν Ευβοία, του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και τον Αγίου Νικολάου του Πλανά”.

“Κάθε μετοχή σου στην Θεία Ευχαριστία είναι ανάβαση στη δόξα του Θαβώρ, είναι συμμετοχή στον Μυστικό Δείπνο και στο Γολγοθά.

Να προχωράς με ζήλο ιερό και να απομακρύνεσαι από τα τυχόν κακέκτυπα της ιερωσύνης, που στηρίζονται στην κοσμική δύναμη και χτίζουν πάνω στο ιερό χρήμα. Μείνε μακρυά από αυτούς και από αυτά”.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.