Έκπληκτοι μείναμε από σημερινά δημοσιεύματα Κυριακάτικων εφημερίδων περί Ιερού Πολέμου Αγίου Όρους με Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Το δυναμικό «όχι» του Αγίου Όρους στον Αλέξη Τσίπρα το Σεπτέμβριο φαίνεται πως δεν άρεσε σε διάφορα φιλο-κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι Αγιορείτες Πατέρες, που καθημερινά δίνουν με αυταπάρνηση τον δικό τους αγώνα, εξέφρασαν το Σεπτέμβριο έμπρακτα τη δυσαρέσκειά τους στο ενδεχόμενο να επισκεφθεί όψιμα και για αλλότριους σκοπούς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το Άγιο Όρος.

Ένας πρωθυπουργός που ο ίδιος δηλώνει άθεος, που εισήγαγε στο κοινοβούλιο νόμο αλλαγής φύλου, που προσπαθεί να εκμηδενίσει την Ορθόδοξη Πίστη μέσω των φακέλων για τα νέα θρησκευτικά, του οποίου τα στελέχη σχεδόν καθημερινά καταφέρονταο με ανοίκειες εκφράσεις κατά της Εκκλησίας και των Ιεραρχών, προφανώς καθίσταται εφικτό να γίνει αποδεκτός μετά βαΐων και κλάδων στο Περιβόλι Της Παναγιάς.

Επειδή όμως η εικόνα και η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα της σημερινής κυβέρνησης, σημερινά κυριακάτικα δημοσιεύματα, εκμεταλλευόμενα μια γενική παραφιλολογία, προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια, να σκανδαλίσουν και να αποπροσανατολίσουν.

Αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός από το Άγιο Όρος, όμως αρνήθηκε ευγενικά να παραστεί διότι ΄΄μαίνεται΄΄ πόλεμος μεταξύ Οικουμενικού Πατριάρχη και ορισμένων Μονών του Αγίου Όρους και επειδή θα συνέπεφτε η επίσκεψη Τσίπρα με αυτή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, επέλεξε τελικώς η πλευρά Μαξίμου να ακυρώσει την επίσκεψη.

Τα δημοσιέυματα προχωρούν το ζήτημα ακόμα πιο πέρα, αφού ισχυρίζονται ότι οι μαύρες σημαίες στο Άγιο Όρος απευθύνονταν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και όχι στον ευσεβή πρωθυπουργό.

Γράφουν επίσης ψευδώς με προφανή σκοπό τον αποπροσανατολισμό, ότι η Μονή Εσφιγμένου έχει υψώσει μαύρες σημαίες ενώ στην πραγματικότητα ήταν η Μονή Δοχειαρίου η οποία προέβη σε αυτή τη στάση.

Ο σκοπός των υποκινούμενων δημοσιευμάτων είναι προφανής:

Οι επιτελείς της επικοινωνιακής προπαγάνδας είναι σαφώς ενήμεροι για μια δυσαρέσκεια που υφίσταται όχι ως προς το πρόσωπο αλλά ως προς ορισμένες επιλογές του Οικουμενικού Πατριάρχη σχετικά με μια σειρά ζητημάτων (συμπροσευχή, διάλογος με Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κτλ) και θεωρούν ότι είναι η τέλεια ευκαιρία να σπείρουν διχόνοια στις τάξεις της Ορθοδοξίας, δημιουργώντας έναν εικονικό πόλεμο Αγίου Όρους με Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αποτέλεσμα αυτής της διασποράς ψευδών ειδήσεων είναι να σκανδαλιστούν οι πιστοί και να απογοητευθούν, να δημιουργηθεί τεχνητή πόλωση μεταξύ Αγίου Όρους και Οικουμενικού Πατριαρχείου και να διασωθεί η κυβέρνηση από το επικοινωνιακό ΄΄στραπάτσο΄΄ που υπέστη.

Όποιες και αν είναι οι ενστάσεις όλων μας προς ορισμένες ενέργειες, οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία και να μην αφήνουμε να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας εκμεταλλευόμενοι την αγάπη και αφοσίωσή μας στην αληθινή Ορθόδοξη Πίστη.

Αν διασπαστούμε θα χάσουμε τον εαυτό μας. 

Ενωμένοι θα νικήσουμε.

Φτιάχνουν «πόλεμο» Βαρθολομαίου-Αγίου Όρους για να «σωθεί» ο Τσίπρας

 

 

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.