Την δεύτερη μέρα επισκέψεως τους στο ακριτικό νησί της Λέσβου, η μουσική αποστολή από την Λαμία, ο Διευθυντής, οι καθηγητές και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, επισκέφθηκαν προσκυνηματικώς τον Ιερό Ναό του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ στο Μανταμάδο της Λέσβου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν κανονικής αδείας και ευλογίας του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο της Λέσβου, πλαισιούμενος από τον πολιό και σεβάσμιο Προϊστάμενο του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτ. π. Ευστράτιο Δήσσο.

Τα Ιερά Αναλόγια πλαισίωσαν οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» υπό τον Πρωτοψάλτη του Ναού κ. Μιχαήλ Δήσσο και τον Διευθυντή του Ωδείου κ. Ανδρέα Ιωακείμ.

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε απευθείας από το διαδικτυακό κανάλι του Ιερού Προσκυνήματος στο Youtube, καθώς και μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος (89,4 Fm).

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος, οι ιερείς και οι διάκονοι με τους Αγίους Ιεροψάλτες έψαλλαν ενώπιον της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος του Αρχιστρατήγου Αρχαγγέλου Μιχαήλ το Δοξαστικό «Ὅπου ἐπισκιάση ἡ χάρις σου Ἀρχάγγελε», το οποίο κατέθεσαν ως προσευχή και ως ευχαριστήριο ύμνο στον Θαυματουργό Ταξιάρχη εκ μέρους όλης της Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών με συγκίνηση ευχαρίστησε τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατο Άγιο Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο για την άδεια, την ευλογία και την αρχοντική φιλοξενία, την οποία απολαμβάνουν από χθες όλα τα μέλη της μουσικής αποστολής από την Φθιώτιδα και χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Είναι μεγάλη ευλογία να βρίσκεται κανείς σε αυτόν τον τόπο, καθώς στις φτερούγες του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όλα τα τσακισμένα καλάμια αυτού του κόσμου, όλοι οι άνθρωποι οι πληγωμένοι, οι κουρασμένοι, ερχόμαστε να καταθέσουμε τα λάθη μας, τις παραλείψεις μας, τις θλίψεις μας, τα προβλήματα μας, τις ελλείψεις μας, τις μειονεξίες μας. Ερχόμαστε να φέρουμε το λίγο, για να πάρουμε το πολύ. Να πάρουμε δύναμη, καθώς ο Αρχάγγελος εκφράζει τον προφητικό λόγο του Κυρίου μας τον ανεπανάληπτο: «Κάλαμον συντετριμμένον οὐ κατεάξει καὶ λίνον τυφόμενον οὐ σβέσει…» έτσι μοιάζει ο σύγχρονος άνθρωπος και έτσι μοιάζουμε όλοι μας. Λυχνάρια που τρεμοσβήνουν και καλάμια τσακισμένα μέσα στις περιπέτειες της ζωής, των ανθρωπίνων σχέσεων και μέσα στην πολυπλοκότητα και την συνθετότητα της αμαρτίας, που γίνεται λαβύρινθος και η οποία μας οδηγεί σε αδιέξοδα.

Μέσα σε αυτή την απελπισία έχουμε το προνόμιο να έχουμε τους Αγίους της πίστεως μας και τα θαύματα της πίστεώς μας. Η παρουσία του Αρχαγγέλου εδώ είναι μία ακόμη έκφραση του Μυστηρίου της Θείας Οικονομίας, μία ακόμη έκφραση της μεγάλης αγάπης του Θεού για τον άνθρωπό. Αυτό το απίστευτο θαύμα της γλυκύτητας του προσώπου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, είναι ένα τεράστιο δώρο που κάνει ο Θεό σε όλους τους κουρασμένους ανθρώπους. Αυτή την πραϋτητα την ταπεινότητα και την γλυκύτητα λαμβάνει κανείς μπροστά στην εικόνα του Ταξιάρχη, σε όλους εμάς που ψάχνουμε φως για να φωτίσουμε τα σκοτάδια της ζωής μας».

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη τον Ελεήμονα, ο οποίος συνδέεται με το ακριτικό νησί της Λέσβου, καθώς πολλοί μαθητές, σημερινοί κληρικοί, όπως και ο πολιός π. Ευστράτιος Δήσσος, υπήρξαν μαθητές
της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και «αισθανθηκαν το χάδι της αγάπης και την ευλογία του Οσίου Βησσαρίωνος, ο οποίος ως Πνευματικός των μαθητών της Σχολής, ευλογούσε, ελεούσε, προστάτευε και ενίσχυε όλους τους μαθητές», όπως τόνισε ο κ. Συμεών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.