Με Ιερά Αγρυπνία και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων πανηγύρισε το Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Ιερό Επισκοπείο στη Λαμία.

Την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών πλαισιούμενος από μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», υποψηφίους κληρικούς, οι οποίοι και πολλούς πιστούς.

Προ της Ιεράς Αγυρπνίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, στο πλαίσιο των πνευματικών συνάξεων και εκδηλώσεων, το οποίο κατήρτισε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος αφιερωμένο στην Εβδομάδα των Ιερατικών Κλήσεων, συνάντησε τους μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως και ανέπτυξε θέμα: «Προϋποθέσεις ιερωσύνης» και για αρκετή ώρα είχαν μία ουσιαστική επικοινωνία και έναν ωφέλιμο πνευματικό διάλογο επί του θέματος.

Στην Αγρυπνία στο Ιερό Επισκοπείο, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) και από διαδικτύου, παραβρέθηκαν και ο Φρούραρχος Λαμίας –Διοικητής ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Μιχαήλ Κρητσωτάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Γεώργιος Κυροδήμος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσωπική ανάγκη του κάθε ανθρώπου να έχει τον δικό του χώρο προσευχής, τον δικό του χώρο και προσωπικό τρόπο επικοινωνίας με τον Θεό, ο οποίος μπορεί να είναι στο σπίτι του, στο δωμάτιό του, στον χώρο εργασίας του και όπου ο άνθρωπος αναπαύεται να καταθέτει τις ανάγκες και τις αγωνίες της καθημερινότητος του και να επικοινωνεί στον Θεό.

Προέτρεψε δε τα παιδιά, να δημιουργήσουν τον δικό τους τόπο προσευχής και επικοινωνίας με τον Θεό σε κάθε φάση της ζωής τους.

Ο κ. Συμεών χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Το σπίτι του κάθε ανθρώπου είναι Ναός του Θεού. Ο Χριστός εισέρχεται σε κάθε σπίτι και φέρνει την ειρήνη. Εύχεται κάθε σπίτι, να γίνεται Ναός του Θεού. Πάντοτε το σπίτι μας, ο χώρος μας καλείται να είναι χώρος προσευχής, πραότητος και επικοινωνίας με τον Θεό. Είναι σημαντικό να έχουμε ένα εικονοστάσι στο σπίτι μας και στο δωμάτιό μας, που θα είναι η γέφυρα της επικοινωνίας μας τον Θεό. Να εμπιστευόμαστε εκεί τις ανασφάλειές μας, τις αγωνίες και τους κόπους της καθημερινότητος.

Πανηγυρίζουμε σήμερα αυτόν τον Ναό, στο δικό μας σπίτι, σε αυτό το σπίτι της Εκκλησίας. Από εδώ ξεκινούμε την μέρα μας κάθε πρωί και εδώ καταθέτουμε τον κάματο της διακονίας και της αποστολής μας. Εδώ, από τον Ναό του Ευαγγελισμού αντλούμε δύναμη για την κάθε ημέρα και εδώ είναι η αφετηρία της αποστολής μας, η οποία είναι ο ευαγγελισμός του λαού του Θεού.

Είμαστε όλοι μας παιδιά της Παναγίας. Εξασφαλίστε παιδιά μου την δική σας γωνιά επικοινωνίας με τον Θεό, ο οποίος θα είναι το δικό σας «skype» και το δικό σας «δίκτυο» επικοινωνίας με τον Θεό. Ας μετατρέψουμε το καθετί στην ζωή μας, σε δυνατότητα επικοινωνίας με τον Θεό. Αυτό θα μας δώσει δύναμη και κουράγιο. Καταθέτουμε στον Θεό το αδιέξοδό μας, την ολιγοπιστία μας, την αδυναμία μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.