Από την πρώτη μέρα της πανδημίας όλος ο Ιερός Κλήρος και οι ευλαβείς χριστιανοί της Φθιώτιδας προσευχόμαστε, είτε με ανοιχτές είτε με κλειστές εκκλησίες, πάντα όμως με ανοιχτές καρδιές και ικετευτική διάθεση, για να παρέλθει αυτή η δοκιμασία της οικουμένης το συντομότερο, για την από Θεού στήριξη και ενδυνάμωση του υγειονομικού προσωπικού, που μάχεται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και για την αποκατάσταση της υγείας, όσων αδελφών μας νοσούν, είτε σε ήπια είτε σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Τώρα ένας γενναίος μαχητής της ζωής δίνει την δική του μάχη με τον κορωνοϊό. Ο πνευματικός μας πατέρας και Προκαθήμενος της Εκκλησίας μας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Οι προσευχές όλων μας, του Ιερού Κλήρου και του ευλογημένου λαού της Φθιώτιδας, αλλά και του δικού του Συμεών, είναι μαζί του.

Στις 18 Οκτωβρίου 2020, πριν από πολύ λίγο καιρό, του Ευαγγελιστού Λουκά του Ιατρού, πολιούχου της Λαμίας, αξιωθήκαμε στην πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, την Λαμία, να μας ιερουργήσει στον Ναό του Πολιούχου μας το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να τελέσει το πιο πρόσφατο Αρχιερατικό του Συλλείτουργο πριν από αυτόν τον πειρασμό.

Δεόμεθα στον προστάτη μας Άγιο Λουκά εκτενώς για τον Μακαριώτατο Πνευματικό μας Πατέρα κ. Ιερώνυμο, τον Προκαθήμενο της Αγάπης.

Εμπιστευόμαστε πλήρως τον Θεό, εμπιστευόμαστε τους θεράποντες ιατρούς, εμπιστευόμαστε τον ίδιο τον Μακαριώτατο, εμπιστευόμαστε την δύναμη της ψυχής του.

Προσευχόμαστε να εξέλθει υγιής από το Νοσοκομείο το συντομότερο, να επανέλθει στα καθήκοντά του, να συνεχίσει για πολλά χρόνια να ιερουργεί τα Μυστήρια του Θεού και να σαρκώνει στη ζωή μας το Ευαγγέλιο της αγάπης του Χριστού.

Την κατάθεση ψυχής που ακούμπησα στην υπέροχη καρδιά του πνευματικού μου πατέρα, κ. Ιερωνύμου, λίγο πριν εισέλθει στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, την μοιράζομαι μαζί σας ως δημόσια εξομολόγηση: «Μακαριώτατε, Πατέρα μου, με την δύναμη και το έλεος και την αγάπη του Θεού θα νικήσετε και αυτόν τον ιό. Στην ζωή σας έχετε νικήσει στο απώτερο και πρόσφατο παρελθόν και πολλούς άλλους ιούς, ορατούς και αοράτους. Θα τον νικήσετε και αυτόν».

Ο υιός σας

Φθιώτιδος Συμεών

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.