Ι.Μ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δέκα βασικές κατασκηνωτικοί περίοδοι στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος “Η Αγία Αικατερίνη” στο Καινούργιο Λοκρίδος. Από τις 15 Ιουνίου έως και σήμερα εκατοντάδες παιδιά, όλων των ηλικιών, φιλοξενήθηκαν στο Κατασκηνωτικό Κέντρο και συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά, αθλητικά, ψυχαγωγικά, οικολογικά, μουσικά, πολιτιστικά, ενημερωτικά, πνευματικά και λατρευτικά προγράμματα του Κέντρου.

Με ένα απίστευτο ρεκόρ συμμετοχής παιδιών από όλη την Φθιώτιδα αλλά και ευρύτερα την Στερεά Ελλάδα, 1000 παιδιά όλων των ηλικιών, μαζί και με παιδιά ΑΜΕΑ, βρέθηκαν στην αγκαλιά του Χριστού, προσευχήθηκαν μαζί στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης, απήλαυσαν την θάλασσα του Καινούργιου παρακολουθώντας παράλληλα και ναυαγοσωστικά προγράμματα, έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, μελέτησαν, αθλήθηκαν, συμμετείχαν στις οικολογικές δράσεις της «πράσινης» κατασκήνωσης με τον ελαιώνα και τον πρότυπο βοτανόκηπο, πραγματοποίησαν κατασκευές, κοινές δράσεις, πρωταθλήματα, γιορτές, μουσικές συναυλίες και άλλα δρώμενα, χόρεψαν, γέλασαν, οργάνωσαν μικρές αποδράσεις και εκδρομές και φυσικά χόρτασαν με Χριστό αλλά και με υπέροχο φαγητό που προσέφερε η αγάπη των στελεχών της Κατασκήνωσης.

Όλα τα προγράμματα ήταν αφιερωμένα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η ιστορία και τα διδάγματά της έγιναν για τα παιδιά παιχνίδι, διάλογος, προβληματισμός και σκέψη, στοχασμός, καλλιτεχνική δημιουργία αλλά και αφορμή προσευχής και ελπίδας.

Όλο το καλοκαίρι η συνεχής παρουσία του ίδιου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών στην Κατασκήνωση έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να συζητήσουν με τον πνευματικό τους πατέρα, να ανοίξουν την καρδιά τους, να μοιραστούν σκέψεις, απορίες, παράπονα, αμφιβολίες. Κοντά στα παιδιά συνεχώς και ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως π. ΕφραίμΤριανταφυλλόπουλος, ο Διευθυντής Νεότητος π. Κωνσταντίνος Βάγιας, ο Αναπληρωτής Διευθυντής π. Χρήστος Τσιλοφύτης, η τριμελής Διοικητική Επιτροπή με τον π. Βασίλειο Καραμέρη, τον π. Κωνσταντίνο Ρεντίφη και τον π. Ιωάννη Ελευθερίου, οι πατέρες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου π. Παναγιώτης Σερέτης και π. Δημήτριος Νασόπουλος, ο επιμελητής του περιβάλλοντος χώρου π. Δημήτριος Σκαρλάτος, ο Διευθυντής του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός» Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ και όλοι οι δάσκαλοι του Ωδείου, το νοσηλευτικό προσωπικό της Κατασκήνωσης με επικεφαλής την κ. Κυβέλου Ευαγγελία, και φυσικά ένα μεγάλο εθελοντικό προσωπικό από την Κοινωνική Λειτουργό μέχρι τον τελευταίο πολύτιμο συνεργάτη.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών δεν έπαψε συνεχώς να τονίζει στα παιδιά: «το Κατασκηνωτικό μας Κέντρο είναι το σπίτι σας, είναι η οικογένεια του Χριστού, μέσα στην οποία ζείτε την εν Χριστώ αγάπη και ελευθερία, μαθητεύετε στην κοινωνικότητα, στην συνεργασία, στο μοίρασμα, στην αδελφοσύνη. Η κατασκήνωση φανερώνει την αξία του αδελφού, την αξία του πλησίον, την αξία της κοινής ζωής».

Τα κατασκηνωτικά προγράμματα όμως της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος δεν σταματούν εδώ. Την Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινάει ένα νέο μεγάλο κατασκηνωτικό πρόγραμμα με εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πρώτιστα πνευματικό περιεχόμενο. Δεκάδες πονεμένα και πληγωμένα ορθόδοξα παιδιά από διάφορες βομβαρδισμένες περιοχές της Ουκρανίας, θα καταφθάσουν οδικώς την Δευτέρα στο Καινούργιο Λοκρίδος, όπου θα τα υποδεχθεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μαζί με τους συνεργάτες του, κληρικούς και λαϊκούς. Τα παιδιά θα μείνουν στην αγκαλιά της φθιωτικής Εκκλησίας μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου και θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα αγγλικά, στα ουκρανικά και στα ελληνικά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα και της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Ο κ. Συμεών εξέφρασε την συγκίνησή του καθώς αυτή η κατασκηνωτική περίοδος, όπως δήλωσε, «θα καταστήσει το Κατασκηνωτικό Κέντρο σε μία ζεστή αγκαλιά ειρήνης και αγάπης».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.