Σε όλα τα σημεία της Φθιώτιδος εορτάσθηκε με κατάνυξη η μνήμη της Αγίας Αικατερίνης τόσο σε Ενοριακούς Ιερούς Ναούς όσο και σε Παρεκκλήσια και μοναστικά ναΐδρια.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών μετέβη σε Ανατολική Φθιώτιδα και Λοκρίδα.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης Αχινού στην Ανατολική Φθιώτιδα, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών αναφέρθηκε στο προσωνύμιο «Πάνσοφος», με το οποίο έχει στολίσει η Εκκλησία μας την Αγία Αικατερίνη, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Εκκλησία δεν φοβάται τον διάλογο. Η Αγία Αικατερίνη, μέσα από τον διάλογο, όχι μέσα από κραυγές, συνθήματα και κατάρες, κατάφερε και αποστόμωσε 150 ρήτορες της εποχής της και ματαίωσε τα άνομα σχέδιά τους.

Η σοφία, η πραγματική βρίσκεται στην Χάρη του Θεού. Η πραγματική σοφία έχει αγνότητα, είναι ειρηνική, μας διδάσκει ο Απόστολος Ιάκωβος. Ο σοφός δεν είναι αυστηρός με τους άλλους, σέβεται τον κάθε άνθρωπο, την κάθε ψυχή και ύπαρξη, είναι επιεικής. Ο πραγματικά σοφός διδάσκεται ακόμα και από ένα παιδί, από το κάθε τι και από τον κάθε ένα.

Ο πραγματικά σοφός είναι ευπειθής, ο λόγος του πείθει τους ανθρώπους γιατί έχει βαρύτητα και σοβαρότητα ο λόγος του, αλλά και αγάπη. Η σοφία, η αληθινή είναι «μεστή ελέους και καρπών αγαθών». Αυτή η σοφία έρχεται για να ευεργετήσει και είναι αδιάκριτος και ανυπόκριτος. Ο σοφός άνθρωπος δεν κάνει διακρίσεις, προσφέρει και προσφέρεται σε όλους ανεξαιρέτως.

Αυτό έπραξε η Αγία Αικατερίνη και αυτό μας προσφέρει με την ζωή και το παράδειγμά της. Να αναζητήσουμε την πραγματική σοφία, την άνωθεν σοφία, την πραγματική σοφία, που λέγεται με μία λέξη αγάπη. Όταν αγαπάς και προσφέρεις αγάπη, τότε είσαι πραγματικά σοφός».

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον πολιό και σεβάσμιο γέροντα Ιερέα, επί 45 έτη εφημέριο του χωριού Άνυδρο της Ανατολικής Φθιώτιδος π. Ιωάννη Γεωργακόπουλο, μία πράξη αγάπης και σεβασμού της τοπικής Εκκλησίας, την οποία επισφράγισε το παρατεταμένο Άξιος των παρευρισκομένων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.