Πιστός στην δέσμευσή του προς τους μαθητές του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου – Λυκείου Λαμίας «Ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και μέσα στο πλαίσιο της έμπρακτης στήριξης, εκπαιδευτικής αναβάθμισης και πατρικής του αγάπης προς την ιστορική Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, για μία ακόμη φορά επισκέφθηκε τους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του Σχολείου, για να απονείμει στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Ά Τετραμήνου του Σχολικού Έτους 2022-2023 χρηματικά βραβεία ύψους 4.050 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Σεβασμιώτατος με τον όμιλο «ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ» και το οποίο ήδη έχει ανέλθει σε αυτήν την τριετία στο συνολικό ποσό των 44.250€.

Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον Σεβασμιώτατο, ενώ ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Γεώργιος Ταρλαντάς, εκ μέρους της μαθητικής κοινότητος προσέφερε στον κ. Συμεών, το πρώτο έργο των μαθητών και μαθητριών από το εργαστήρι Ψηφιδωτού, το οποίο διδάσκονται τα παιδιά από τον δεξιοτέχνη Λαμιώτη Καλλιτέχνη κ. Δημήτριο Μώρη, το οποίο και απεικονίζει το προσωπικό έμβλημα του Σεβασμιωτάτου, το πρώτο έργο των παιδιών, αφιερωμένο με αγάπη πολλή στον Ποιμενάρχη τους.

Εγκάρδιο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιατα, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων του ΠΕ.ΚΕ.Σ. κ. Χάρης Ανδρεόπουλος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Ο Σεβασμιώτατος στην πατρική του προσλαλιά προς τους μαθητές τόνισε για μία ακόμη φορά ότι: «Η επιβράβευσή σας αυτή γίνεται όχι για να σας βάζουν οι καθηγητές σας καλύτερους βαθμούς, αλλά για να επιτυγχάνετε εσείς με τον κόπο σας καλύτερους και άριστους βαθμούς».

Ο Σεβασμιώτατος όμως επικέντρωσε τον λόγο του στο γεγονός ότι πλέον: «η αναβάθμιση των Εκκλησιαστικών Σχολείων από την Ελληνική Πολιτεία σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι πραγματικότητα και γεγονός, καθώς μετά την έκδοση των σχετικών εγκυκλίων από το Υπουργείο Παιδείας εκδόθηκε και η προκήρυξη των νέων θέσεων μαθητών και μαθητριών της Σχολής για το επόμενο σχολικό έτος, οι οποίες θα πληρωθούν κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων κάτι το οποίο πλέον καθιστά το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας «ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης» σε Πρότυπο. Η αναβάθμιση του σχολείου μας σε πρότυπο είναι γεγονός!!» ανέφερε με ενθουσιασμό ο κ. Συμεών και εξέφρασε την ευχαριστία του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή για την τεράστια αυτή μεταρρύθμιση.

Ο κ. Συμεών προέτρεψε τους μαθητές της ΣΤ’ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων να επιλέξουν το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο για την νέα χρονιά, όπως επίσης και της Γ’ Γυμνασίου για το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Λύκειο.

Τέλος ευχήθηκε «το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας μπορεί να γίνει ένα πανελλήνιο και επίσης διεθνές Σχολείο, καθώς μπορούν να συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις παιδιά από όλη την Ελλάδα, αλλά και εκτός εξετάσεων να εγγραφούν παιδιά από ορθόδοξες οικογένειες του εξωτερικού».

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών του Α’ Τετραμήνου από τον Σεβασμιώτατο υπό τον ήχο των παρατεταμένων χειροκροτημάτων.

Στην τελετή βράβευσης μεταξύ την μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητος του Σχολείου παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς, ο Άγιος Καθηγούμενος της Ιερά Μονής Παναγίας Αγάθωνος Αρχιμ. π. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας και Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, πολλοί ιερείς, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής Β/ θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων του ΠΕ.ΚΕ.Σ. κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων κ. Ευμορφία Σκαμαγκούλη – Ρουποτιά, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Δημήτριος Δρακάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Ευρυτανίας κ. Σοφία Αντωνοπούλου, ο τ. Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας κ. Στυλιανός Μαστρογιάννης, ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός» και Υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέας Ιωακείμ, καθώς και πολλοί απόφοιτοι και συμπαραστάτες του Σχολείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.