Πλήθος πιστών συρρέει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα της Συνάξεως πάντων των Φθιωτών Αγίων και τα Ιερά και Χαριτόβρυτα Λείψανα αυτών, στο πλαίσιο του εορτασμού πάντων των εν Φθιώτιδι διαλαμψάντων Αγίων.

Στην Ιερά Ακολουθία της Παρακλήσεως των Φθιωτών Αγίων, χθες το μεσημέρι, την οποία τέλεσε ο Άγιος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, έψαλαν χοροί πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Αγίου Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Βλασίου Στυλίδος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος εκήρυξε και τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων και πατέρων της Ιεράς Αδελφότητος.

Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλαν οι αδελφές της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Παλαιοχωρίου από την χιονισμένη ορεινή Δυτική Φθιώτιδα.

Σήμερα το πρωί, την Θεία Λειτουργία, η οποία ήταν αφιερωμένη στις ιερατικές κλήσεις, τέλεσε ο Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αρχιμ. π. Ηρωδίων Ρίζος, ο οποίος και ανέγνωσε στους σπουδαστές της Εκκλησιαστικής Σχολής την βαρυσήμαντη Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου για τις ιερατικές κλήσεις, ενώ το ιερό αναλόγιο διηκόνισε χορός μαθητών του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας.

Ακολούθως, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, παρουσία πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος και οι ιερείς μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, κομίζοντας προς ευλογία τα Ιερά Λείψανα των Αγίων και διανέμοντας Άγιο Έλαιο για τους ασθενείς και το διοικητικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

«Σε κάθε κρεββάτι του Νοσοκομείου μας βρίσκεται ο ίδιος ο Χριστός. Διακονείτε τον Χριστό και το έργο σας και η διακονία του πόνου είναι πολύ σπουδαία. Οι Άγιοι της Εκκλησίας μας διακονούν τους χρείαν έχοντας ιατρού. Παράδειγμα συγκλονιστικό ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνιτης. Κάθε εβδομάδα ήταν εδώ στο Νοσοκομείο, για να ευλογήσει την επιστήμη και να τονώσει την πίστη. Για να κηρύξει την Ανάσταση απέναντι στον θάνατο. Για να νικήσει η Ανάσταση του Χριστού την αρρώστια και τον θάνατο. Και σήμερα έρχεται πάλι στο Νοσοκομείο, με την αγιαστική του χάρη, συνεχίζοντας το ίδιο έργο που επιτέλεσε και στην πορεία του πάνω στον εφήμερο τούτο κόσμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Πριν από λίγο τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν και πάλι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό καθώς σε λίγη ώρα θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως και της Συνάξεως των Φθιωτών Αγίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνος, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Στις Ιερές Ακολουθίες παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή – Θεοδώρου και κ. Γεώργιος Κοτρωνιάς, οι εκπρόσωποι του Δήμου Λαμιέων κ. Αθανάσιος Ντούζγος Αθανάσιος και κ. Γεώργιος Κυροδήμος και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.