Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας σημείωσε πως στη δική του Μητρόπολη δεν υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς και αυτό έγινε όχι με τον βούρδουλα αλλά με αγάπη.

Για τους αρνητές μέσα στον κόλπο της εκκλησίας που παρακινούν τους πιστούς να μην εμβολιαστούν μίλησε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών.

«Προτιμώ να βλέπω το καλό και το θετικό και όχι το μεμονωμένο αρνητικό. Ο Ιερά Σύνοδος και η πλειοψηφία των κληρικών σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά έχει στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Πρόκειται μία προσπάθεια για ζωή. Έχουμε τη ζωή από τη μία και τον θάνατο από την άλλη. Επιλέγουμε τη ζωή. Αυτή την ώρα παλεύουμε με τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας, τα πνευματικά και τα επιστημονικά, όπως το εμβόλιο, η μάσκα, η απόσταση, η υγειονομική αγωγή, η αποφυγή του συνωστισμού, όλα αυτά που συνθέτουν ένα υγειονομικό πολιτισμό», δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας στο Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί, ενώ κανένας κληρικός δεν έχει χάσει τη ζωή του μέχρι στιγμής.

«Ο κάθε πατέρας στην οικογένειά του χρησιμοποιεί το δικό του τρόπο. Στη δική μου Μητρόπολη δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος ανεμβολίαστος ιερέας. Η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί. Επίσης, ως τώρα δεν έχουμε χάσει κανένα κληρικό από κορωνοϊό, ούτε έχει νοσήσει κάποιος τρόφιμος από τα γηροκομεία μας. Μάλιστα, στα γηροκομεία μας θα γίνει η τρίτη δόση. Δεν το καταφέραμε με τον βούρδουλα, αλλά με την αγάπη».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.