Την καθιερωμένη τελετή επιδόσεως αδειών γάμου προς τιμήν των μελλονύμφων ζευγαριών πραγματοποίησε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 3 Απριλίου, σε μια σεμνή τελετή το Κέντρο Γάμου και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως μας.

Οι άδειες γάμου συγκεντρώθηκαν κατά την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τα ζευγάρια είχαν την ευκαιρία να τις λάβουν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαος, ο οποίος τους απηύθηνε τις πατρικές του συμβουλές για ένα επιτυχημένο γάμο .

Συνολικά εδόθησαν 23 άδειες γάμου και στα ζευγάρια διανεμήθη ως ευλογία, φάκελος με έντυπο υλικό σχετικό με το γάμο και την οικογένεια καθώς και το βιβλίο της Καινής Διαθήκης των Εκδόσεων της Μητροπόλεως.

Ο Ποιμενάρχης μας στην σύντομη προσλαλιά του προς τα νέα ζευγάρια ετόνισε την σπουδαιότητα του γεγονότος ότι ετοιμάζουν την οικογένειά τους με την ευλογία του Θεού, η οποία είναι ασφάλεια για κάθε οικογένεια.

Τους εκάλεσε να ακολουθήσουν το πρότυπο της παραδοσιακής οικογένειας. «Κρατηθείτε στο Ευαγγέλιο, στους κανόνες, στις εντολές του Θεού για να ευημερήσετε, γιατί η χριστιανική ζωή είναι εγγύηση οικογενειακής ευημερίας και ευτυχίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος .

Επίσης τους προέτρεψε να ετοιμαστούν κατάλληλα αυτές τις ημέρες με εξομολόγηση και θεία κοινωνία για να έχουν εσωτερική ευτυχία την οποία ευχήθηκε σε όλους.

Τέλος τους ενημέρωσε για τη λειτουργία και τα οφέλη του Κέντρου Γάμου και Οικογενείας της Ιεράς Μητροπόλεως και τους προέτρεψε όταν θελήσουν και χρειαστούν να απευθυνθούν στην Ιερά Μητρόπολη , η οποία μέσω των επιστημόνων που στελεχώνουν το Κέντρο Γάμου κάθε στιγμή μπορεί να προσφέρει βοήθεια και λύση σε κάθε πρόβλημά τους.

Ακολούθως τα ζευγάρια έλαβαν την άδεια γάμου από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου, συνοδευόμενη από τις ευχές για του για Καλή Ανάσταση και ώρα καλή για τον γάμο τους, την ευλογία και το κέρασμα εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.