Στην Ακολουθία του Νυμφίου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λαμίας, χοροστάτησε και ωμιλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλιτης μας κ. Νικόλαος το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας 2 Απριλίου. Στον Ιερό Ναό προσήλθαν πολλοί πιστοί προκειμένου να συμμετάσχουν στην κατανυκτική Ιερά Ακολουθία και να ακούσουν την θεολογική διδαχή του Ποιμενάρχου μας.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Μεγάλα γεγονότα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και ανέλυσε την παραβολή των δέκα παρθένων καθώς και το μήνυμα της εγρηγόρσεως που μας δίδει ο Κύριος μέσω της παραβολής.

Χαρακτηριστικά αναέφερε:

« Η Εβδομάδα αυτή αγαπητοί μου αδελφοί, είναι η πιο όμορφη, η πιο πνευματική και η πιο ουράνια Εβδομάδα του χρόνου. Η Αγία μας Εκκλησία την ονομάζει Μεγάλη Εβδομάδα γιατί έχει μεγάλα και άγια γεγονότα, τα οποία προβάλλονται κάθε μέρα, ώστε εάν τα εφαρμόσουμε, ετοιμαζόμαστε καταλλήλως για να συμμετάσχουμε στην πορεία προς τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου.

Την Μεγάλη Τρίτη ο Κύριος μας δίδει το μήνυμα της εγρηγόρσεως. Πρέπει να έχουμε το νου μας διότι δεν ξέρουμε πότε θα έλθει ο θάνατος. Μη μείνωμεν έξω του νυμφώνος Χριστού.

Για να μη μείνουμε έξω από την βασιλεία του Θεού χρειάζεται πνευματική εγρήγορση. Να μη παρασυρόμαστε από τα τερπνά του κόσμου, διότι ο κόσμος είναι πλάνος και πιο πλάνος είναι ο διάβολος.

Αυτές τις ημέρες ο πανούργος διάβολος επιστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να αφήσει τον άνθρωπο εκτός σωτηρίας. Πρέπει να έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοικτά.

Εάν ο άνθρωπος δεν διαθέτει ευσέβεια, πίστη και δεν είναι φίλος του Θεού, δεν απολαμβάνει την θυσία του Χριστού. Πολλοί άνθρωποι εκ παραδόσεως πηγαίνουν στην Εκκλησία την Μεγάλη Εβδομάδα και το βράδυ της Αναστάσεως φεύγουν σαν να είναι εχθροί του Χριστού.

Με αγώνα πνευματικό, με τήρηση των εντολών του Θεού και με εγρήγορση μπορούμε να γίνουμε συμμέτοχοι της θυσίας του Χριστού. Εάν αφαιρέσουμε την εγρήγορση χανόμαστε, διότι ο διάβολος είναι πανούργος.

Ένας δρόμος υπάρχει μόνο για την σωτηρία του ανθρώπου, ο δρόμος της πίστεως και των καλών έργων.

Όσο δυσκολεύεται πνευματικά, οικονομικά, ηθικά και εθνική η ζωή μας, τόσο περισσότερο ο άνθρωπος καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει πουθενά σωτηρία εκτός της Εκκλησίας. Που είναι η νέα εποχή που θ’ αλλάξει τον κόσμο και θα φέρει ευδαιμονία; Δυστυχώς η νέα εποχή έφερε αλλοτρίωση και νομιμοποίηση της αμαρτίας.

Όσες φορές εμείς εδώ στην Ελλάδα εγκαταλείψαμε τον Θεό, ήρθαν συμφορές. Το ίδιο αντιμετωπίζουμε και τώρα. Να προσευχόμαστε πρέπει, να αγωνιζόμαστε, να είμαστε σε εγρήγορση για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Το να είναι κανείς χριστιανός πρέπει να έχει και ηρωϊκό πνεύμα. Δείτε τους μάρτυρες της Εκκλησίας! Αυτούς πρέπει να έχουμε πρότυπα.

Να εγερθούμε από την ηττοπάθεια αδελφοί μου, Ανάσταση σημαίνει έγερση και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να ζούμε υπεύθυνα μέσα στην Εκκλησία.

Όσο κι’ αν υπερηφανεύονται οι διώκτες της Εκκλησίας , δεν πρόκειται να επικρατήσουν. Η Εκκλησία είναι απόρθητη γιατί είναι ο ίδιος ο Θεός και της βασιλείας αυτού ουκ έσται τέλος.

Σε όλους εύχομαι καλή και ευλογημένη, λαμπροφόρο Ανάσταση!»

Φθιώτιδος: Όσες φορές στην Ελλάδα εγκαταλείψαμε τον Θεό, ήρθαν συμφορές

Φθιώτιδος: Όσες φορές στην Ελλάδα εγκαταλείψαμε τον Θεό, ήρθαν συμφορές

Φθιώτιδος: Όσες φορές στην Ελλάδα εγκαταλείψαμε τον Θεό, ήρθαν συμφορές

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.