Το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στην Λαμία αποτέλεσε για μια ακόμη φορά το επίκεντρο της ιεραποστολικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών χθες και σήμερα.

Ο κ. Συμεών χθες το πρωί κήρυξε τον Θείο Λόγο, μέσα από μια εκτενή ομιλία, στους 700 περίπου νεοσυλλέκτους οπλίτες της 2023 ΣΤ’ ΕΣΣΟ.

Η θεματική της ομιλίας στράφηκε γύρω από την ιδιότητα «στρατιώτης Ιησού Χριστού» και ανέπτυξε ο κ. Συμεών το πως ο όρκος του έλληνα στρατιώτη είναι ουσιαστικά η ομολογία του κάθε έλληνα πατριώτη.

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο υψηλό φρόνημα που οφείλουν να λάβουν και να καλλιεργήσουν οι νεοσύλλεκτοι και το οποίο ταυτίζεται με τα ιδανικά της Πίστεως και της Πατρίδος.

Ο Διοικητής του Κέντρου, Ταξίαρχος Ευάγγελος Κατσάρας, εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την αγάπη του και την πατρική του μέριμνα προς την μεγάλη οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων της πατρίδος μας και την ουσιαστική συμβολή του στην αναβάθμιση του ΚΕΥΠ και του προσέφερε τιμητική πλακέτα.

Πριν από την ομιλία του Σεβασμιωτάτου η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος προσέφερε σε κάθε νεοσύλλεκτο από μια Καινή Διαθήκη, με ιδιόχειρη αφιέρωση του κ. Συμεών.

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών τέλεσε την ορκωμοσία των 700 νέων οπλιτών της 2023 ΣΤ’ ΕΣΣΟ σε κλίμα συγκίνησης και με εθνικό παλμό, παρουσία χιλιάδων πολιτών, του Διευθυντού ΔΥΠ/ΓΕΣ Υποστρατήγου Αρίστου Περρή, υψηλόβαθμων Αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Συμεών εξέφρασε για μία ακόμη φορά την ικανοποίηση του από την πλήρη επαναλειτουργία του ΚΕΥΠ, εξέφρασε την ευχαριστία του προς την Κυβέρνηση, τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παρουσίασε τα θετικά οφέλη, που έχει αυτή η εξέλιξη για την Λαμία και για όλη την Φθιώτιδα.

Τέλος, ο κ. Συμεών δεν έκρυψε την συγκίνηση του καθώς και ο ίδιος, τον Μάρτιο του 1997, είχε δώσει τον ίδιο όρκο ως νεοσύλλεκτος στρατιώτης στο ίδιο Κέντρο, στο ΚΕΥΠ της Λαμίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.