Γράφει η Μητρόπολη Φθιώτιδος

Τα Ενοριακά Κέντρα Αγάπης της πόλεως Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 13Μαρτίου, το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και ενημερώθηκε για την λειτουργία τους και τον αριθμό προσφοράς φαγητού σε εμπεριστάτους αδελφούς μας και σε πτωχές οικογένειες.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τους υπευθύνους Ιερείς και ευχαρίστησε τις εθε­λό­ντριες κυρίες με τα εξής λόγια:

« Σας ευχαριστώ εξ ονόματος του Χριστού και όλων των πτωχών αδελφών μας».

Οι εθελόντριες κυρίες με πολύ χαρά και πνεύμα διακονίας καθημερινά ετοιμάζουν φαγητό και το διανέμουν στους έχοντας ανάγκη.

Σημειωτέον, ότι στην πόλη της Λαμίας από τα Κέντρα Αγάπης σε καθημερινή βάση προσφέρονται 500 μερίδες φαγητού, το οποίο ετοιμάζει ένας αριθμός 80 περίπου εθελοντριών σε κυλιόμενο πρόγραμμα.

Το μέγεθος της προσφοράς των ανθρώπων αυτών, αλλά και των επωνύμων και ανωνύμων δωρητών, οι οποίοι προσφέρουν χρήματα, τρόφιμα και έτοιμα φαγητά έχει μεγάλη αξία και ευλογείται από τον Θεό.

Ο Ποιμενάρχης μας υπενθύμισε στους Ιερείς να μεριμνήσουν ώστε να ετοιμαστούν τα δέματα αγάπης, τα οποία θα προσφέρουν οι Ενορίες το Πάσχα στους έχοντες ανάγκη αδελφούς μας.

Η εποχή μας οικονομικά είναι πολύ δύσκολη, οι άνθρωποι όμως της ανάγκης και της προσφοράς εφευρίσκουν τρόπους για να συμπαρασταθούν με Χριστιανική αγάπη στον πλησίον.

Φθιώτιδος Νικόλαος: «Σας ευχαριστώ εξ ονόματος του Χριστού και των πτωχών αδελφών μας»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.