Στον Μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό της πολυπληθούς Ενορίας της αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Παρασκευή 29 Μαρτίου κατά την Ιερά Ακολουθία της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας προς τους πιστούς, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον Ιερό Ναό αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και ανέλυσε τον Στίχο του Κανόνος: «Χαὶρε Πανάμωμε, ἡ κατακλυσμοῦ τῆς ἁμαρτίας, σώσασα κόσμον» και χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αυτή η φράση, αγαπητοί μου αδελφοί, μας παραπέμπει στην Παλαιά Διαθήκη, στο συγκλονιστικό εκείνο γεγονός του κατακλυσμού του Νώε. Υπάρχει όμως ένας χειρότερος κατακλυσμός και αυτός είναι ο κατακλυσμός της αμαρτίας.

Η Παναγία έσωσε το ανθρώπινο γένος από τον κατακλυσμό της αμαρτίας δια του Χριστού και κατακλυσμός της αμαρτίας θα πει, ότι κανείς δεν γλιτώνει. Όταν ο άνθρωπος παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της αμαρτίας δύσκολα σώζεται. Γλιτώνει μόνο αυτός που στηρίζει την ζωή του και την ύπαρξή του ολόκληρη εις τον Χριστό. Η Παναγία είναι Κιβωτός της Σωτηρίας μας.

Αυτά που ζούμε αυτή την περίοδο στην Ορθόδοξη Πατρίδα μας, είναι αδιαμφισβήτητο ότι είναι κατακλυσμός και όλοι εμείς οι Μητροπολίτες και οι Εκκλησιαστικοί έχουμε ευθύνη έναντι του ποιμνίου μας. Πρέπει με θάρρος να ομολογούμε την αλήθεια και να στηρίζουμε την Ορθόδοξη πίστη του Ευαγγελίου και τα ιδανικά της Πατρίδος μας προς κάθε κατεύθυνση. Δεν μπορούμε να ονομάσουμε τον κατακλυσμό αυτό, μπουνάτσα.

Χρειάζεται επαγρύπνηση και μεγάλη προσπάθεια πνευματικής ζωής. Να μην αδρανοποιούμαστε, να μην αδιαφορούμε ρίχνοντας τις ευθύνες στους άλλους. Να ομολογούμε την αλήθεια της πίστεως μας κατά της αμαρτίας και όλοι μαζί ενωμένοι να μείνουμε μέσα στην Κιβωτό της Σωτηρίας, μέσα στην Εκκλησία.

Ευχηθείτε αδελφοί μου να δώσει η Παναγία και δια πρεσβειών της αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου να μας διαφυλάξει ο Θεός από κάθε κακό. Εύχομαι εις όλους σας, καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλή Ανάσταση».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.