Στο πλευρό των Ιερέων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος-Παρέμβαση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Σε σύσκεψη των Αρχιερατικών Επιτρόπων, που πραγμα­το­ποιή­θηκε υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπο­λί­του μας κ. Νικολάου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, την Τετάρτη το μεσημέρι 28 Μαρτίου 2018, ερρυθμίσθησαν οι εξυπηρετή­σεις των κενών Ενοριών από τους Εφημερίους των πλησιεστέ­ρων χωρίων, ούτως ώστε να τελεσθούν όλες οι Ιερές Ακολου­θίες της Μεγάλης Εβδομάδος και να αγιασθούν οι πιστοί.

Ένας Εφημέριος θα εξυπηρετεί δύο χωριά. Στο πρώτο η Ακολουθία θα αρχίζει στις 7 το απόγευμα και εν συνεχεία θα μεταβαίνει ο Εφημέριος στο δεύτερο χωριό.

Παρακαλούνται οι πιστοί να επιδείξουν την δέουσα κατα­νόη­ση και να μη δημιουργήσουν προβλήματα για την ώρα ενάρξεως των Ιερών Ακολουθιών.

Ο Σεβασμιώτατος κατανοεί τον κόπο των Ιερέων και συγχαί­ρει όλους για την ιεραποστολική διάθεσή τους, ώστε να μη μείνει έστω και το πιο μικρό χωριό της Μητροπόλεώς μας χωρίς Μεγαλοβδόμαδο.

Μάλιστα ο Ποιμενάρχης μας εδήλωσε, ότι, εάν οι ανάγκες το επιβάλλουν, θα αφήσει την Καθέδρα και θα ιερουργήσει σε κενή Ενορία, ως απλός Εφημέριος.

Δια την εξυπηρέτηση των κενών έχουν επιστρατευτεί και συνταξιούχοι Ιερείς, οι οποίοι θα ιερουργήσουν σε Ιερές Μονές.

Οι καιροί και οι ανάγκες επιβάλλουν την στράτευση όλων υπέρ της Εκκλησίας και του πιστού λαού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.