Με Ιερή κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων 1 Απριλίου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος προ της απολύσεως στην σύντομη προσλαλιά του ανέλυσε στους πιστούς για τα γεγονότα της πρώτης μέρας της Μεγάλης Εβδομάδος.

«Οι ύμνοι, τα Ευαγγέλια και όλα τα κείμενα, αδελφοί μου, μας οδηγούν στο εκούσιο πάθος. Μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε το Χριστό αλλά προβάλλονται και συγκεκριμένα παραδείγματα για να μιμηθούμε.

Κατά την Αγία και Μεγάλη Δευτέρα προβάλλονται ο Ιωσήφ ο Πάγκαλος και η υπό του Κυρίου καταταρασθείσα και ξηρανθείσα συκή».

Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο του Ιωσήφ που είναι προτύπωση του Χριστού και στον άκαρπο άνθρωπο που έχει εξωτερικές εμφανίσεις όπως της αξιοπρέπειας και φιλανθρωπίας αλλά δεν έχει τους καρπούς της αγάπης και της μετανοίας.

Η Αγία μας Εκκλησία δέχεται καθημερινά πόλεμο από τον κόσμο. Εκείνος που νικά όμως είναι ο Χριστός. Να έχουμε πίστη στο Θεό και να οικοδομούμε μέρα με τη μέρα τον πνευματικό άνθρωπο, ομολογώντας την πίστη μας στον παθόντα, ταφέντα και Αναστάντα Χριστό. Ας δώσει σε όλους μας δύναμη ο Κύριος. Καλή Ανάσταση»!

Φθιώτιδος: Η Αγία μας Εκκλησία δέχεται καθημερινά πόλεμο

Φθιώτιδος: Η Αγία μας Εκκλησία δέχεται καθημερινά πόλεμο

Φθιώτιδος: Η Αγία μας Εκκλησία δέχεται καθημερινά πόλεμο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.