Θαύμα. Γεγονός θαυμαστό, μα ανεξήγητο. Και παρά την επικράτηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι άνθρωποι εξακολουθούμε να πιστεύουμε στο ακατόρθωτο. Στο εφικτό που θα νικήσει το ανέφικτο. Στο θαύμα!

Μικροί και μεγάλοι, ένθεοι και άθεοι, άνθρωποι που κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε σηκώσει τα μάτια στον ουρανό και έχουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ζητήσει τη βοήθεια της ανώτερης δύναμης. Πόσα δάκρυα στα μάτια μας δεν έθρεψαν ελπίδες για ένα θαύμα που θα νικήσει τις ασθένειες και θα δοξάσει τη ζωή;

Το όνειρο της μάνας για το λαδάκι από το καντήλι του Βησσαρίωνα

Μια τέτοια ιστορία διηγείται ο ηγούμενος της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας πατέρας Γερμανός Γιαντσίδης. Μια ιστορία από τις πολλές, που του εξομολογούνται οι πιστοί που καταφθάνουν στο Μοναστήρι, για να παρακαλέσουν τον άγιο ή να τον ευχαριστήσουν για την βοήθεια του.

Ο πατέρας Γερμανός μας μιλά, για ένα ζευγάρι Ελλήνων που ζει στην Αγγλία. Το παιδάκι τους, γεννήθηκε με αυτισμό σε βαθμό τέτοιο που δεν αναγνώριζε τους γονείς. Κλεισμένο στον δικό του κόσμο χωρίς επικοινωνία ούτε με τους ανθρώπους που το έφεραν στη ζωή. Και αυτό δεν θα μπορούσε να αλλάξει, όπως ξεκαθάριζαν οι γιατροί.
Η μητέρα ένα βράδυ είδε στο όνειρο της τον Βησσαρίωνα να της λέει “Πάρε λαδάκι από το καντήλι μου και άλειψε το κεφαλάκι του παιδιού σου…..”
Δεν γνώριζε για τον Βησσαρίωνα τίποτα παραπάνω από ο ότι είχε βρεθεί κάποτε άφθαρτο το σκήνωμα του.
Το όνειρο της όμως ήταν τόσο έντονο και αληθινό που επικοινώνησε με την Μονή Αγάθωνος και έγινε το θέλημα της. Λάδι από καντήλι του, ταξίδεψε στην Αγγλία. Η μητέρα άλλειψε το κεφάλι του παιδιού…

Το θαύμα

Πριν από λίγο καιρό, η οικογένεια βρέθηκε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Ήρθαν για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν τον Όσιο Βησσαρίωνα. Μαζί τους και το παιδάκι τους, που τώρα πια…σαν από θαύμα, τους αγκαλιάζει, τους φιλά και τους χαρίζει σιγά σιγά τις πρώτες του λέξεις. Κατασυγκινημένο το ζευγάρι, ευχαρίστησε τόσο τον όσιο για τη θαυμαστή εξέλιξη της υγείας του μικρού, όσο και τους μοναχούς που έστειλαν το λάδι, όπως είχε ζητήσει ο Βησσαρίων στο όνειρο της μητέρας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.