ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΛΛΗ : Το πρόβλημα που προέκυψε με την προσκόλληση της φρεγάτας «Έλλη» σε αβαθή της Σαμοθράκης στις 03.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής αποκαταστάθηκε λίγες ώρες αργότερα και ως εκ τούτου η τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων» θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Φρεγάτα Έλλη προσάραξη : Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποβατικές ενέργειες των καταδρομέων στην περιοχή Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης.

Ένα απρόοπτο περιστατικό ακυρώνει την αποβατική ενέργεια των καταδρομέων στη Σαμοθράκη, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας της άσκησης «Παρμενίων».

Συγκεκριμένα, η φρεγάτα Έλλη, που συμμετέχει στη μεγάλη διακλαδική άσκηση, για άγνωστο λόγο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 03.30 τα ξημερώματα «κόλλησε» σε αβαθή στην αμμώδη περιοχή της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε από το Γενικό Επιτελείο να ακυρωθεί η αποβατική άσκηση των καταδρομέων που ήταν προγραμματισμένη να συμβεί στο ίδιο σημείο.

Γίνονται ενέργειες για την αποκόλληση της φρεγάτας, η οποία σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο δεν έχει υποστεί ζημιές.

Το στρατιωτικό και αεροπορικό σκέλος της άσκησης θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Εκεί η φρεγάτα θα έκανε μια αποβατική ενέργεια στο πλαίσιο του «Παρμενίων 2019», όμως στις 3:30 προσάραξε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ακυρωθεί το ναυτικό σκέλος της άσκησης.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας καθώς ούτε και ζημιές μετά από επιθεώρηση που έγινε στην φρεγάτα.

Δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος, όμως προληπτικά, ώστε να μην υπάρξουν τυχόν απρόοπτα, αποφασίστηκε να ματαιωθεί το ναυτικό σκέλος της άσκησης «Παρμενίων 2019» που ολοκληρώνεται σήμερα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.