«Φοβερά και εμετικά» όσα βλέπουν το φως για Μονή Αββακούμ λέει ο Κύκκου Νικηφόρος – Αιχμές και κατά Ησαία.

«Φοβερά και εμετικά» χαρακτηρίζει όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το υπό διερεύνηση σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ, ο Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος.

Επανέρχονται για βίντεο και εκβιασμούς οι δικηγόροι των μοναχών: Προβολή σε γιγαντοοθόνη για να εκφοβίσουν
Απευθυνόμενος στους πιστούς, στο κύρηγμά του μετά τη θεία Λειτουργία της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Κύκκου έκανε λόγο για όσα αφορούν «ορισμένους επίορκους μοναχούς» λέγοντας ότι δεν στάθηκαν στο ύψος τους και με τις παρεκτροπές τους σκανδαλίζουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας και δίνουν δυστυχώς την ευκαιρία σε εκείνους που λέγουν πως είναι τάχα Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι χειρότεροι εχθροί της, τους αιρετικούς.

«Πράματα και θάματα» λέει ο Βορκάς για Μονή Αββακούμ. Ζητούσαν συγχώρεση από Αρχιεπίσκοπο
Ζήτησαν άδεια για έρανο 3 εκατομμυρίων για επέκταση της Μονής. Πάνε στους ανακριτές του συνοδικού
Άφησε αιχμές προς πάσα κατεύθυνση, και προς μοναχούς και προς τον Μητροπολίτη Ταμασού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «συμβάλλουν δυστυχώς και οι αντιμαχόμενοι στην όλη υπόθεση κληρικοί που καθημερινά τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με νέες σκανδαλώδεις πληροφορίες του δαιμονικού αυτού σκανδάλου που συνταράσσει την Εκκλησία μας».

Ο πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου, εξαπέλυσε πυρά προς τα ΜΜΕ, ενώ καταλήγοντας τόνισε ότι η Εκκλησία έχει τους μηχανισμούς και τη δύναμη να επιτύχει την αυτοκάθαρσή της, να θεραπεύσει τις πληγές της με τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων σκανδαλισμού.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα μετά το 2.48.00

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.