Στην Τουρκάνα της Κένυας βρίσκεται ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος όπου θεμελιώνει σχολεία και εγκαινιάζει ναούς. Στην άγονη περιοχή της Τουρκάνα θεμελίωσε ένα σχολείο και διένειμε ανθρωπιστική βοήθεια.

Την Κυριακή του Ασώτου τέλεσε την ενθρόνιση του Επισκόπου Έλ Ντορετ Νεοφύτου και έθεσε τον Θεμέλιο λίθο ενός ακόμα ορθόδοξου ναού, προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου αφουγκράζεται τον παλμό του ποιμνίου του καθώς εκτός τις Θείες Λειτουργίες συνομιλεί μαζί με τα πνευματικά του τέκνα και συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνον. Οι φωτογραφίες δείχνουν την αγάπη που τρέφουν προς το πρόσωπό του οι νέοι της Κένυας.

Τα ονομαστήριά του στην Αφρική, μαζί με το Ορθόδοξο ποίμνιό του ετοιμάζεται να εορτάσει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’. Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου εορτάζει συνήθως τα γενέθλιά του, στις 25 Νοεμβρίου στην Αλεξάνδρεια και τα ονομαστήριά του στις 17 Φεβρουαρίου στις χώρες της Αφρικής όπου βρίσκεται το ποίμνιό του.

100 χρόνια Ελληνική Κοινότητα στο Λουμπουμπάσι
Έπειτα από την Κένυα, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα μεταβεί Κονγκό. Στο Λουπουμπάσι βρίσκεται πολυπληθής Ελληνική κοινότητα που αριθμεί περισσότερα από 500 άτομα. Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας θα εορτάσει μαζί με τους Έλληνες τα 100 χρόνια της Ελληνικής Κοινότητας.

Επόμενος σταθμός η Ουγκάντα
Επόμενος σταθμός της Περιοδείας του Πατριάρχη Θεόδωρου στην Αφρική η Ουγκάντα. Εκεί θα τελέσει τα εγκαίνια ιερών ναών καθώς και ενός μεγάλου νοσοκομείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.