Στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων βρέθηκε ο ιερέας της Αστυνομίας π. Αλέξιος Κουρτέσης, με στόχο να βοηθήσει τους συναδέλφους του και τους πυροσβέστες που έδιναν μάχη στις φωτιές που ξέσπασαν στην Αττική.

Μετά από παρότρυνση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλη Καραμαλάκη, η Θρησκευτική Υπηρεσία του Σώματος ανέλαβε τις κρίσιμες εκείνες ημέρες την πρωτοβουλία να ενισχύσει τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους εθελοντές, δίνοντας τους βασικά είδη πρώτης ανάγκης που ήταν απαραίτητα για την πολύωρη παραμονή τους στα πύρινα μέτωπα.

Όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ, Αστυνόμος Β´ π. Αλέξιος Κουρτέσης, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, σε συνεργασία με τον ταξίαρχο Δημήτριο Παντελή, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους ανθρώπους που με αυτοθυσία προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες.

Ο π. Αλέξιος Κουρτέσης αντικατέστησε τον περασμένο Ιούνιο τον μέχρι πρότινος προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας αρχιμανδρίτη, Νεκτάριο Κιούλο, ο οποίος κατείχε τη συγκεκριμένη θέση επί 25 χρόνια.

Ο νέος προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας π. Αλέξιος Κουρτέσης διακονούσε στην ιερά μητρόπολη Νέας Ιωνίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.