ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες στη Ζάκυνθο. Ένα ακριβώς χρόνο μετά τον πύρινο εφιάλτη στη Μπόχαλη, μνήμες των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν πέρυσι το νησί, ξύπνησε η χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν το μεσημέρι στην θέση Υπεράγαθος Κοιλωμένου. Συναγερμό σήμανε το τηλεφώνημα στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής όπου αμέσως έσπευσαν στο σημείο 5 οχήματα και 10 άνδρες.

Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε πως η φωτιά εκτείνονταν σε δύο μέτωπα στα σύνορα Αγ. Πάντων με Λουχα και κοντά στην Υπεραγαθο στο λαγκάδι.

Ευτυχώς δεν απειλήθηκε το Μοναστήρι, ωστόσο, και για προληπτικούς λόγους η αστυνομία ενημέρωσε όσους έχουν αναλάβει την προστασία του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο που προκλήθηκε η εστία φωτιάς δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση πυροσβεστικού οχήματος το οποίο και έμεινε σε απόσταση από το σημείο.

Η δυσκολία της πρόσβασης είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά την υπηρεσία, για αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ζητήθηκε η συνδρομή σκαπτικών μηχανημάτων, και JCB για τη διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών και δρόμων.

Το έργο της πυρόσβεσης συνέδραμαν από αέρος 2 αεροσκάφη τύπου Canadair, 2 τύπου Pzl και το ελικόπτερο “Αφροδίτη” τύπου Erikscon.

Επίσης υδροφόρες της Περιφερειακής Ενότητας και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα από την Πάτρα το οποίο συνόδεψε το Συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο προκειμένου να συντονίσει τις επιχειρήσεις.

Το ευχάριστο είναι ότι ο άνεμος έσπρωχνε τη φωτιά προς καμένη περιοχή με αποτέλεσμα λίγο μετά το απόγευμα να τεθεί υπό έλεγχο.

Οι πυροσβέστες αλλά και οι τοπικές αρχές που βρίσκονταν στο σημείο αγωνιούσαν για τυχόν αλλαγή των ανέμων, που μπορούσε να στρέψει τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές.

Ο αριθμός των στρεμμάτων στη Ζάκυνθο που παραδόθηκαν στις φλόγες σε μια δασική έκταση που είχε χρόνια να καεί σύμφωνα με όσα δήλωσαν χωριανοί θα προσδιοριστεί τις επόμενες ημέρες οπότε θα έχει πλήρως κατασβηστεί το μέτωπο.

Τα ακριβή αίτια αναζητά το ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

Υπάρχουν τώρα, ωστόσο, υποψίες ότι η τοποθέτησή τους, δεν ήταν τυχαία. Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ακόμα περιστατικό του φετινού καλοκαιριού με το οποίο κάποιοι στέλνουν μήνυμα και θα πρέπει οι αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψη το “καμπανάκι” που χτυπάει.
Φωτιά ΤΩΡΑ Ζάκυνθος

Φωτιά ΤΩΡΑ Ζάκυνθος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.