ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΣΧΟΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν παρά τον δυνατό άνεμο, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο τη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στο Σχινιά Μαραθώνα και πιο συγκεκριμένα στα Δικαστικά. Μαίνεται ανεξέλεγκτη αυτή την ώρα η φωτιά στην Κεφαλονιά όπου εκκενώθηκε πλήρως το χωρίο Ζόλα. Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά σε Σχοινιά – Μαραθώνα.

Στο σημείο βρέθηκαν 20 οχήματα της πυροσβεστικής, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας και του Σωματείου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Μαραθώνα.

Στο σημείο παραμένει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, για να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

Φωτιά τώρα Κεφαλονιά:

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το απόγευμα σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Κυριακής και στο χωριό Ζόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης του νησιού, Παναγής Δρακουλόγκωνας , ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης καθώς και επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

Όπως μας ενημερώνει με έκτακτο δελτίο ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας οι επόμενες 48 ώρες θα είναι δύσκολες καθώς οι ριπές των ανέμων θα φθάνουν ακόμα και 10 μποφόρ.

Πολύ δύσκολο θα είναι το έργο των πυροσβεστών στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο νησί τις επόμενες ώρες αφού αδιάκοπα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως έως 10 μποφόρ.

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί τα εδάφη ακόμα είναι πολύ ζεστά τώρα και η εξάπλωση της πυρκαγιάς μπορεί να είναι ραγδαία.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τεράστιες διαστάσεις και εξαπλώθηκε σε τρία μέτωπα. Μετά από πολύωρη μάχη η πυροσβεστική κατάφερε να θέσει σε έλεγχο τα δύο από τα τρία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.