ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στην στην περιοχή Ζόλα στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται το χωρίο Ζόλα. Τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστικής αυτήν την ώρα για να κατασβεστεί η φωτιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μαρτυρίες για καταστροφές σε σπίτια, οι κάτοικοι δηλώνουν πως όλα είναι υπό έλεγχο απλά οι άνεμοι πνέουν με μεγάλη ισχύ και δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστών.

Φωτιά στην Κεφαλονιά – δηλώσεις Υπευθύνου πολιτικής προστασίας

΄΄Οι φωτιές σβήνουν με γνώση και εμπειρία όχι με το πανικό. Έχουν μαζευτεί στο σημείο όλοι οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι , πολλές γνώμες.. Εγώ γύρισα όλη τη φωτιά , δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα .

Όλες οι δυνάμεις είναι στον οικισμό για προστασία. Κατά τη γνώμη του είναι μια φωτιά από τις συνηθισμένες στην Κεφαλονιά.΄΄

Κάτοικοι επικοινώνησαν με το Kefaloniapress δεν υπάρχει ανησυχία. Ολα είναι υπό έλεγχο , ο αέρας ειναι “δαιμονισμός” όμως και λόγω της νύχτας φοβούνται αναζωπυρώσεις.

21.19 μμ Από φωτογραφίες κατοίκων φαίνεται να έχει περιοριστεί σε τρία σημεία.

21.16 μμ Σε επιφυλακη και το ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για τυχόν περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων.

21.08 μμ Τηλεφωνημα κατοίκων μας λενε οτι δεν ειναι τραγικά τα πράγματα αλλά φοβίζει η νυχτα και η αναζωπύρωση.

21.00 μμ Σε πλήρη κινητοποίηση Πυροσβεστική και Εθελοντές – Αμεση επικοινωνία με επιτελείο στην Αθήνα.. οι απόψεις συγκλίνουν για εκκένωση του χωριού λόγω νυχτας.

20. 55 μμ Ενώ από άλλες πηγές μαθαίνουμε ότι ήδη έχυν ζητηθεί λεωφορεία απο το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των κατοίκων σε ασφαλές σημείο.

20.15 μμ Σύμφωνα με πληροφορίες μας που επιβέβαιωσε και ο Περιφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγλκωνας αναμένεται τώρα εντολή εκκένωσης του χωριού Ζόλα λόγω μεγάλης Πυρκαγιάς.

Ο αέρας ειναι πολυ δυνατός με κατεύθυνση το χωριό. Υπεράνθρωπες προσπάθεις των Πυροσβεστών να την αναχαιτίσουν αλλά ο δυνατός αέρας δυσκολεύει την κατάσταση.

Στο χωριό βρίσκεται ήδη ο Αντιπερ. Παναγής Δρακουλόγκωνας , ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Βαγγέλης Ανδρεάτος και ο δημαρχος Αλέξανδρος Παρίσης.
Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κεφαλονιά - Εκκενώνεται χωριό Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κεφαλονιά - Εκκενώνεται χωριό Φωτιά ΤΩΡΑ στην Κεφαλονιά - Εκκενώνεται χωριό

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. βπολ 5 χρόνια πριν

    αν χρειαζεστε εθελοντες …διαθεσιμος!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.