Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη, ενώ πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ θα μεταβεί εκεί με ελικόπτερο. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν και εθελοντές.

Φωτιά εκδηλώθηκε στην Άνδρο και προληπτικά εκκενώνονται χωριά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ρέματα του νησιού και καίει σε χαμηλή βλάστηση. Ο δήμος Άνδρου αρχικά κάλεσε τους κατοίκους του συγκεκριμένου χωριού να εκκενώσουν τις οικίες τους, αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε και η εκκένωση του χωριού Ατένι.

«Παρακαλούμε τους κατοίκους του χωρίου των Ρεμάτων όπως εκκενώσουν τις οικίες τους λόγω μεγάλης πυρκαγιάς και προβλημάτων με τον καπνό που έχει εξαπλωθεί στην περιοχή. Παρακαλούμε τους ιδιοκτήτες σταθμευμένων οχημάτων ν’ απομακρύνουν άμεσα τα Ι.Χ. τους από την περιοχή», ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου, την οποία κοινοποίησε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, στο Facebook.

«Το μέτωπο στράφηκε στο χωριό Ατένι, γιατί άλλαξε ο καιρός και κάνουμε εκκένωση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Άνδρου. «Στο Ατένι είναι λίγο δύσκολη η κατάσταση, δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί. Απομακρύνουμε τον κόσμο γιατί μπορεί να κινδυνεύσει», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, έχει ελαφρά εγκαύματα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν την κατάσταση. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη, ενώ πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ θα μεταβεί εκεί με ελικόπτερο. Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς συνδράμουν και εθελοντές.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.