Οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τις Πόρτες Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία απειλούν τα χωριά Βάλμη και Αγία Παρασκευή. Οι αρχές απομακρύνουν πρώτα τους ανήμπορους και ηλικιωμένους καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τα δύο χωριά.

Πολύ μεγάλη η δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην περιοχή, της αστυνομίας, του δήμου και της Περιφέρειας.

Νεότερη Ενημέρωση

Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει το χωριό Βάλμη, καθώς η φωτιά πλησιάζει, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που δεν συμμορφώθηκαν με την διαταγή της αστυνομίας και έχουν παραμείνει στο σημείο.

Μεγάλο πρόβλημα όμως δημιουργούν οι άνεμοι, οι οποίοι την τελευταία ώρα έχουν αυξηθεί, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν κατά πολύ το έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας που δίνει τεράστια μάχη προκειμένου η φωτιά να μην πλησιάσει στο χωριό αφού οι φλόγες βρίσκονται μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Αυτή τη στιγμή 13 εναέρια μέσα επιχειρούν στην μεγάλη πυρκαγιά, με μοναδικό ευτύχημα ότι πολύ κοντά βρίσκεται η τεχνητή λίμνη του Πηνειού. Από εκεί τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη παίρνουν πολύ γρήγορα νερό και επιστρέφουν.

Ένα μέτωπο της φωτιάς κινείται και προς τον οικισμό Κότρωνα όπου εκεί υπάρχουν κάποια σπίτια και οι πυροσβέστες κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Νεότερη Ενημέρωση

Με τους ανέμους στην περιοχή της Πηνείας να είναι ιδιαιτέρως ισχυροί και καθώς πέφτει η νύχτα, το σενάριο για την εξέλιξη της πυρκαγιάς που πλησιάζει την Βάλμη είναι εφιαλτικό, αφού η συνδρομή των εναέριων μέσων δεν θα είναι δυνατή.
Η προσοχή των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει στραφεί εδώ και ώρα και προς την περιοχή της Απιδούλας που φαίνεται να κινδυνεύει. Ωστόσο εδώ και ώρες οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί και στον Πύργο, όπου οι άνεμοι μεταφέρουν και μεγάλες ποσότητες στάχτης.
Επιπλέον ο Θοδωρή Κονδύλη (MSc φυσικών καταστροφών και κρίσεων) με σχετική του ανάρτηση δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν, θα διατηρηθούν για τις επόμενες 36 ώρες, με σταθερά καταβατικό ΒΒΑ ρεύμα και χαμηλή υγρασία, ενώ από το μεσημέρι της Τρίτης θα γίνει στροφή σε ΒΔ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.