Φωτιά στον κόμβο προς τον Ναύσταθμο της Σούδας στην Κρήτη – Στη «μάχη» επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Ενεργοποιήθηκε το 112 – Πνέουν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή – Ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης – Έχει εκκενωθεί ο παιδικός σταθμός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στα Χανιά με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με τις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί όταν πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση που βρίσκεται στον κόμβο προς τον Ναύσταθμο Κρήτης στην περιοχή της Σούδας. Για τη φωτιά έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Λίγο πριν τις 09:30 ενεργοποιήθηκε το 112 καλώντας όσους μένουν στον οικισμό του Ναύσταθμου, να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. «Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Δυστυχώς το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνει ο άνεμος καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιάδες.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν κινδυνεύουν οι πολυκατοικίες του στόλου, καθώς εκεί είναι υπό έλεγχο, προς το παρόν, η κατάσταση. Ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη και μάλιστα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί πλήρως ο οικισμός.

Την ίδια ώρα ασθενοφόρα μεταφέρουν ασθενείς στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης ενώ έχει εκκενωθεί ο παιδικός σταθμός στη Σούδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει επιστρατευτεί και η Αστυνομία και έχει κλείσει την πρόσβαση των οχημάτων προς το σημείο! Μάλιστα δόθηκε εντολή τα οχήματα που μεταβαίνουν προς Ναύσταθμο να επιστρέφουν προς Χανιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.