Ανεξέλεγκτες είναι οι διαστάσεις που πήρε λίγο μετά τις 4 και μισή το απόγευμα το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Θεολόγου.

Η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων καταστρέφοντας ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού.

Πριν από λίγο σημειώθηκε και μεγάλη διακοπή του ρεύματος σε πολλές περιοχές του νησιού μας, αλλά δεν διευκρινίστηκε από τις αρμόδιες αρχές μέχρι αυτή την ώρα αν οφείλεται στην πυρκαγιά και σε βλάβες του δικτύου ή σε υπερφόρτωση των γραμμών εξαιτίας της υπερκατανάλωσης.

Οι προσπάθειες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη….

Λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα, 2 καναντέρ συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς, προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της πυροσβεστικής και των εθελοντών.

Ώρα 18:30

Εκκενώνεται το χωριό της Ψίνθου λόγω του ότι η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα το χωριό.

Ώρα 19:00

Ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα οι κάτοικοι του χωριού Μαριτσά, καθώς η φωτιά πλησιάζει και εκεί.

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΣΣΟΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Σορωνη.. Ελικόπτερα Kamov 32 και Ericsson μαζί με Chinook αλλά και με το Ρωσικό αεροσκάφος Beriev Be-200 που εφθασε πριν λίγη ώρα, στις προσπάθειες τους για την κατάσβεση της πυρκαγιάς μεταξύ Σορωνη και Θεολόγου..

Όλη η Ρόδος είναι στο πόδι. Ούτε ρεύμα ούτε τηλέφωνα ούτε τίποτα. Αέρας πολύς καιγόμαστε και Πολύς τουρισμός.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.