Σε συναγερμό είναι και πάλι οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην επαρχία Πάφου, δύο μέρες μετά την εφιαλτική κατάσταση που στην περιοχή Τάλας-Κοίλης. Εδώ και μισή περίπου ώρα σε περιοχή παρά την Ακουρσό, στην Πέγεια, μαίνεται εκτός ελέγχου μεγάλη πυρκαγιά η οποία απειλεί δασική έκταση και περιουσίες κατοίκων.

Ήδη στην περιοχή έχουν σπεύσει και άρχισαν να επιχειρούν από αέρος τα πτητικά μέσα, ενώ ισχυρές επίγειες δυνάμεις του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής, της Θήρας, της Πολιτικής Άμυνας και της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου βρίσκονται επίσης στο μέρος.

Ο συντονισμός της επιχείρησης γίνεται αυτή τη φορά από το Τμήμα Δασών, δεδομένου ότι η πυρκαγιά μαίνεται σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από δασική έκταση οπότε βάσει των νόμων και κανονισμών εμπίπτει στη δικαιοδοσία του συγκεκριμένου τμήματος.

Για την ώρα, σύμφωνα με αρμόδιο λειτουργό η φωτιά κατακαίει ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση, ενώ καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για αποφυγή της επέκτασης της προς το δάσος και προς την κατοικημένη περιοχή της Ακουρσού, οι κάτοικοι της οποίας έχοντας και το παράδειγμα της Τάλας το περασμένο Σάββατο είναι έτοιμοι για να εγκαταλείψουν την περιοχή αν χρειασθεί.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.