Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου του Βόλου ζουν εφιαλτικές στιγμές τις τελευταίες ώρες, αφού η φωτιά που «ξέσπασε» χθες (26/07) εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Οι πολίτες που βρίσκονται στη Νέα Αγχίαλο του Βόλου βιώνουν δραματικές στιγμές τις τελευταίες ώρες, αφού η φωτιά που «ξέσπασε» χθες (26/07) συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη και να κατακαίει τα πάντα, στο πέρασμά της.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς το «πύρινο μέτωπο» έφθασε στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, με αποτέλεσμα να σημειώνονται σφοδρές εκρήξεις.

Αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα, οι φλόγες πέρασαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Υπενθυμίζεται ότι είχε δοθεί εντολή για εκκένωση του χώρου, ενώ, απομακρύνθηκαν αμέσως τόσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όσο και όποιοι άλλοι βρίσκονταν στο σημείο.

Η ωρα της μεγάλης έκρηξης δίπλα απο το συνεργειο του ASTRA στην Νεα Αγχίαλο
Νέα έκρηξη και ωστικό κύμα στην Αγχίαλο του Βόλου
Advertisement

Νέα έκρηξη και ωστικό κύμα στην Αγχίαλο του Βόλου
Για προληπτικούς λόγους, μετακινήθηκε αριθμός αεροσκαφών F–16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια, στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Μηνύματα του «112» για εκκενώσεις περιοχών
Το «112», η υπηρεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εντός της ημέρας εξέδωσε εντολή στους κατοίκους συνολικά δεκαέξι (16) περιοχών και συγκεκριμένα των: Μελισσάτικα, Χρυσή Ακτή, Παναγιάς, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Αλυκές, Πευκάκια, Άγιο Γεώργιο, Νέα Αγχίαλο, Καστράκι, Σώρος, Στουπί, Κόκκινα, Περίβλεπτο και Καραμπά να εκκενώσουν προς ασφαλές σημείο.

Ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Καραμπά της Νέας Αγχιάλου του Βόλου να εκκενώσουν σε απόσταση τριών χιλιομέτρων, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις εκρήξεις, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στο σημείο.

Φωτιά στον Βόλο: Συγκλονιστικές εικόνες από την εκκένωση πολιτών στη Νέα Αγχίαλο | newsbomb.gr
Οργάνωση επιχείρησης εκκένωσης πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου
Στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου.

Τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 30 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το Λιμενικό Σώμα να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Εκατοντάδες πολίτες θα διανυκτερεύσουν απόψε (27η προς 28η Ιουλίου) στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, μετά τη μεταφορά τους, με βάρκες, ΙΧ και λεωφορεία. Ο Δήμος έχει συγκεντρώσει ράντζα, φαγητό και νερό, στην εγκατάσταση. Παράλληλα, στο Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκονται και νοσηλευτές, προκειμένου να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Copernicus για την πυρκαγιά στη Μαγνησία
Η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus / Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Σκοπός της ενεργοποίησης, είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Τα αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMRS679) και αναμένεται σύντομα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων. Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service / Mapping θα διατεθούν σύντομα και δωρεάν από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τη διαχείριση του έργου τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.