«Η κοινότητα Οδού από καταπράσινη έγινε μαύρη. Ζήσαμε μια φρίκη. Χάθηκαν ανθρώπινες ζωές… Τέσσερα νέα παιδιά, που ήρθαν να βγάλουν το μεροκάματο τους και χάθηκαν μέσα στην φωτιά… Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο», περιγράφει συγκλονισμένος στην κυπριακή έκδοση της «Καθημερινής» ο ιερέας της Οδού, πατήρ Ανδρέας Σωφρονίου, που είναι και παραγωγός στην οργάνωση «Βασιλική γη».

«Έτυχε να είμαι σε άλλες πυρκαγιές στο παρελθόν και να προσπαθώ να βοηθήσω στην κατάσβεση τους. Στην προκειμένη περίπτωση, οι άνεμοι ήταν τόσο δυνατοί, που δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Η Οδού έγινε από πράσινη, μαύρη. Νιώσαμε τους πρόσφυγες της εισβολής, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους» αναφέρει ο πατήρ Ανδρέας και περιγράφει την προσπάθεια των κατοίκων να εκκενώσουν το χωριό.

«Μαζέψαμε το χωριό για να βγούμε έξω να το εκκενώσουμε. Ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε προς τον Φαρμακά βρίσκουμε τις φλόγες μπροστά μας, πάμε προς τον Μαχαιρά περικυκλωθήκαμε. Οι γυναίκες και τα παιδιά έκλαιγαν, περάσαμε μια φρίκη. Μας περικύκλωσε σε χρόνο μηδέν η φωτιά. Τελικά βγήκαμε από ένα χωματόδρομο στη Λαζανιά και από εκεί καταλήξαμε στην Ταμασό και μείναμε σε ξενοδοχεία».

Όπως ανέφερε ο πατήρ Ανδρέας, ως σήμερα (Κυριακή 4 Ιουλίου) το μεσημέρι δεν έχουν ενημέρωση για την κατάσταση, αφού δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα ούτε νερό στο χωριό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.