Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 14:55 τα μέλη του Τμήματος Δασών, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή της Κοινότητας Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, η οποία επεκτάθηκε σε κρατικό δάσος.

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Μάχη με τις φλόγες στο Κρατικό Δάσος κοντά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου- Συγκεκριμένα η φωτιά καίει το Κρατικό Δάσος από την περιοχή πίσω από τον Δασικό Σταθμό Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου μέχρι και την περιοχή της Παναγιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τέθηκε σε εφαρμογή το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2 που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, αφού συνδράμουν το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα δύο μισθωμένα αεροπλάνα, τα δύο μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα ελικόπτερο της Αστυνομίας, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και το συντονιστικό ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive o Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της έντασης των ανέμων στην περιοχή. Ο άνεμος είναι ανίκητος», ανέφερε μιλώντας στο SigmaLive.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, έκλεισε ο δρόμος από το Γεφύρι της Παναγιάς προς Κάτω Μονή– Πλατανιστάσα.

Όπως ανέφερε ο Κοινοτάρχης της Αγίας Μαρίνας, έχουν εκκενωθεί δύο σπίτια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.