Υπάρχουν ενεργά μέτωπα τα οποία γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν. Επίγειες δυνάμεις είναι τοποθετημένες στην περίμετρο και στις κατοικημένες περιοχές της πυρκαγιάς, ενώ επιχειρούν αυτή τη στιγμή 11 εναέρια μέσα και η πυροσβεστική προχωρά με αντικαταστάσεις του προσωπικού.

Μάχη με τις φλόγες συνέχισαν να δίνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίζοντας συνεχείς αναζωπυρώσεις, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στο μέτωπο της πρωτοφανούς πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες νωρίς το απόγευμα.

Πρόκειται για τη χειρότερη δασική πυρκαγιά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου από την περιοχή Αρακαπά και επεκτάθηκε αστραπιαία φθάνοντας σε περίμετρο τα 40 χλμ. και θέτοντας υπό άμεση απειλή περισσότερες από δέκα κοινότητες οι οποίες εκκενώθηκαν.

Σε κάποιες από αυτές κάηκαν κατοικίες, εξοχικά, τρακτέρ, αυτοκίνητα. Εξάλλου από την πύρινη μανία δεν γλίτωσε ούτε ο Πυροσβεστικός Σταθμός της κοινότητας Επταγώνιας, ο οποίος στο πέρασμα της καταστροφικής πυρκαγιάς τυλίχθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς.

Με το πρώτο φως της ημέρας επανήρχησαν οι ρίψεις νερού με εναέρια μέσα κυρίως στις περιοχές όπου είναι απρόσιτες οι επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής, η ΠΥ συνεχίζει να καλύπτει την περιφέρεια των εμπλεκομένων στην πυρκαγιά κοινοτήτων.

Δείτε όλα όσα έγιναν χθες

07.50 Υπάρχουν ενεργά μέτωπα τα οποία γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν. Επίγειες δυνάμεις είναι τοποθετημένες στην περίμετρο και στις κατοικημένες περιοχές της πυρκαγιάς, ενώ επιχειρούν αυτή τη στιγμή 11 εναέρια μέσα και η πυροσβεστική προχωρά με αντικαταστάσεις του προσωπικού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.