Δύσκολη μάχη με τις φλόγες στο Φαρμακά-Επιχειρούν εννέα πτητικά μέσα.

Δύσκολη είναι η μάχη με τις φλόγες, όσον αφορά στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Φαρμακά, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να θέτει σε ισχύ το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις κοινότητες Φικάρδου και Φαρμακά και ανταποκρίθηκαν δυνάμεις πυρόσβεσης από την Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών. Την ίδια ώρα, έχουν ενεργοποιηθεί πέντε εναέρια μέσα.

Ωστόσο, λόγω των δυνατών ανέμων, η μάχη κρίνεται δύσκολη και προς αυτό το σκοπό ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης, με άτομα από Λάρνακα και από την ΕΜΑΚ, ενώ ενεργοποιήθηκε και το σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ ΙΙ. Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες πως κινδυνεύουν μεμονωμένες κατοικίες.

Αρχικά, στην μάχη συνέβαλαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η επαρχία Λεμεσού, ενώ στο σημείο κατευθύνονται και τα δύο Ιορδανικά ελικόπτερα για ρίψεις.

Σε νεότερη ενημέρωση, ο κ. Κεττής σημείωσε πως ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης από κρατικές υπηρεσίες καταστολής και υποστήριξης και οργανωμένα εθελοντικά σύνολα, ενώ επιχειρούν συνολικά εννέα πτητικά μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του συντονιστικού ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς. Όπως εξήγησε επιχειρούν επτά air tractors και ένα ελικόπτερο των Βρετανικών Βάσεων.

Στο μεταξύ, στο σημείο βρίσκεται ο Αρχιπύραρχος και ο Επαρχιακός Υπεύθυνος των Σταθμών Λευκωσίας για συντονισμό, όπου έχει εγκατασταθεί πρωθημένο κέντρο ελέγχου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.