ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, πλησίον της Ιεράς Μονής Καρακαλά Ναυπλίου.

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση, πλησίον της Ιεράς Μονής Καρακαλά Ναυπλίου.

Για την πυρκαγιά κινητοποιήθηκαν άμεσα τριάντα τέσσερις πυροσβέστες με δεκατρία οχήματα, εκ των οποίων είκοσι έξι πυροσβέστες με τα δεκατρία οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με οκτώ πυροσβέστες.

Από αέρος ρίψεις νερού για την ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, δύο αεροσκάφη τύπου Pezetel και ένα ελικόπτερο.

Δεκατρία χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και έξι από το πιο κοντινό χωριό, τον Άγιο Αδριανό, στoυς πρόποδες του Αραχναίου, η γυναικεία Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά έχει ακόμη το προνόμιο της περισυλλογής, όσο καμιά άλλη σε λειτουργία μονή στην Αργολίδα.
Λίγη ιστορία

Η Μονή του Αγίου Δημητρίου Καρακαλά ονομάζεται και Μονή Ξεροκαστέλι, αν και πλέον χρησιμοποιείται μόνο η πρώτη ονομασία.

Οι ντόπιοι από χρόνια λένε: «πάμε μέχρι του Καρακαλά», εννοώντας μόνο το Μοναστήρι.

Εκεί που είναι το μοναστήρι υπήρχε παλιά ένας Φράγκικος Πύργος (αλλιώς Καστέλι), απομεινάρι από κάποιο παλιό Κάστρο, που οι ντόπιοι ονόμαζαν ξεροκαστέλι. Όταν ήρθαν οι Τούρκοι, κράτησαν το ίδιο το όνομα, Ξεροκαστέλι, πού στην γλώσσα τους λέγεται: Καρακουλέ. Αυτό το τελευταίο επικράτησε πλέον με τη μικρή παραφθορά στην κατάληξη, και μέχρι σήμερα λέγεται, Μονή Καρακαλά. Δεύτερη εκδοχή η οποία δεν έχει ιστορικά ερείσματα συνδέει το όνομα του μοναστηριού με την περίφημη και ιστορική Μονή Καρακάλου, τού Αγίου Όρους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.