Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ανέφερε πως αυτή την ώρα η κατάσταση ελέγχεται. «Επιχειρούμε σε περίμετρο 40 χιλιομέτρων και αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις» σημείωσε.

Όπως είπε ο κ. Αλεξάνδρου, το έργο είναι δύσκολο λόγω και της μορφολογίας του εδάφους, με αναζωπυρώσεις σε γκρεμούς και χαράδρες. «Δύο μέτωπα που ξέσπασαν το πρωί τα έχουμε ελέγξει», μας είπε. Το πρωί, προτού αρχίσουν ρίψεις νερού τα πτητικά μέσα, υπήρχαν πέντε μέτωπα που παρέμειναν ενεργά κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά. Σε σχέση με την πυρκαγιά στην περιοχή της Σολέας τον Ιούνιο 2016, η τωρινή πυρκαγιά έκαψε τριπλάσια έκταση σε διάστημα ωρών, περίπου 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ στην Σολέα κάηκαν 18 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε διάστημα 4 ημερών.

Το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά – Δείτε Εικόνες

Είναι το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στον Αρακαπά.

Όπως έχει αναφερθεί από χθες, η καταστροφική πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από το χωράφι του 67χρονου υπόπτου, ο οποίος παρουσιάστηκε το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού που διέταξε την 8ήμερη κράτηση του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.