ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ: Εκκενώνεται το κάμπινγκ και ο οικισμός Παναγιά από τη φωτιά στην Ελαφόνησο.

Ένας από τους τουρίστες που βρίσκονται σε διακοπές στην Ελαφόνησο δημοσίευσε φωτογραφία από την εν εξελίξει.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με αποτέλεσμα να δυσχαιρένουν το έργο της πυροσβεστικής για τη φωτιά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην #πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, σε: 90 πυρστες, 19 οχήματα, 3 Α/Φ, 3 PZL, 4 Ε/Π. Αναλυτικά: 50 πυρστες με 19 οχήματα, 1 αερομεταφερόμενη ομ. πεζοπόρου με 7 πυροσβέστες & 5 ομάδες πεζοπόρου με 33 πυρστες .Συνδράμουν 4 υδροφόρες Ο.Τ.Α. και 2 μηχανήματα έργου.

Αναζωπυρώθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην Ελαφόνησο το Σάββατο το πρωί, αναγκάζοντας τις Αρχές να δώσουν εντολή για εκκένωση του κάμπινγκ και του οικισμού Παναγιάς.

Πυρκαγιές

Η απειλή από τις πυρκαγιές, είναι μία πραγματικότητα, τόσο για τους ανθρώπους που μένουν σε περιοχές πυκνής βλάστησης, όσο και για εκείνους που δραστηριοποιούνται σε τέτοιες περιοχές. Οι συνθήκες ξηρασίας, αυξάνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Η γνώση και ο σχεδιασμός για την προστασία των κτιρίων σε τέτοιες περιοχές, ελαττώνει σημαντικά τον κίνδυνο καταστροφής τους από πυρκαγιά.

Υπάρχουν διάφορες προφυλάξεις ασφαλείας που μπορεί κανείς να πάρει, μειώνοντας τις απώλειες από μία πυρκαγιά Για τη μείωση των κινδύνων, πρέπει κανείς να λάβει υπ’ όψιν του την πυροπροστασία του κτίσματος, την τοποθεσία του, καθώς και τη φύση της γύρω βλάστησης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.